Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αυτά είπε ο Άδωνις για τον ξεσηκωμό των κατοίκων της Πάρου

Άδωνις: Προεκλογικά «τερτίπια» οι κινητοποιήσεις στα νησιά Έτσι σχολιάζει ο υπουργός Υγείας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πάρου και ...


Άδωνις: Προεκλογικά «τερτίπια» οι κινητοποιήσεις στα νησιά

Έτσι σχολιάζει ο υπουργός Υγείας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πάρου και άλλων νησιών, για τα προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν...


Σε προεκλογικά «παιχνίδια» απέδωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το γενικό ξεσηκωμό των κατοίκων της Πάρου και της Αντίπαρου, οι οποίοι «νέκρωσαν» χθες τα δύο νησιά, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

«Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα επεισόδια θα αυξάνονται. Μετά τις εκλογές τα επεισόδια θα τελειώσουν.

Δεν έχει αλλάξει κάτι στην Πάρο τώρα σε σχέση με πριν από δύο μήνες ή πριν ένα χρόνο. Το ίδιο πράγμα είναι» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, παραδεχόμενος έτσι κατά πολλούς ότι δεν έχει γίνει τίποτα, για να βελτιωθεί η πρόσβαση των κατοίκων των νησιών σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Αφού παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι γενικά δύσκολη», έριξε την ευθύνη στους γιατρούς: 

«Έχουμε προκηρύξει πολλές φορές θέσεις για επικουρικούς γιατρούς και οι γιατροί δεν πάνε. Για αυτό γίνεται νέα προκήρυξη με τα θεσπισμένα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά. Πιστεύουμε ότι με τα κίνητρα που έχουμε θεσπίσει και έχουμε ήδη ψηφίσει στη Βουλή, θα μπορέσουν να καλυφθούν αυτές οι θέσεις», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στην αρχική θέση, περί προεκλογικών «τερτιπιών»: 

«Ο δήμαρχος της Πάρου, όπως και άλλοι Δήμαρχοι, γνωρίζουν ότι αυτό έχει ψηφιστεί και γίνεται, ότι είναι μια εν εξελίξει διαδικασία. Για αυτό και μου κάνει εντύπωση η κινητοποίηση και σας είπα πριν για το χρόνο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντίπαρου αποφάσισαν την κινητοποίηση μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποίησαν και καταδίκασαν μαζικά την πολιτική του υπουργού Υγείας.

Επίσης, η Κίμωλος είχε μείνει πρόσφατα χωρίς καν στοιχειώδη ιατρική μέριμνα και περίθαλψη, αφού η σύμβαση του αγροτικού ιατρού έληξε, ενώ παλαιότερα με μηνύσεις είχαν απειλήσει τον κ. Γεωργιάδη οι δήμαρχοι Τήνου και Μεγίστης (Καστελλόριζου), λόγω των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν στα νησιά τους με κίνδυνο για τις ζωές των κατοίκων.

Φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης βάζει μία ακόμα φορά «απέναντι» μεγάλο μέρος της κοινωνίας, για να υπερασπιστεί το μνημονιακό του έργο, υποβάθμισης –κατά πολλούς- της δημόσιας υγείας.


Πηγή : http://www.plektani.gr/