Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας . Βράβευση της Συριανής Δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά

Η   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου,με τη συμβολή του Λυκείου των Ελληνί...



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου,με τη συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 20.30 την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Κατά την εκδήλωση που θα γίνει στο Θέατρο Απόλλων θα βραβευθεί η Συριανή δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, ανταποκρίτρια του ΜΕGA στο Παρίσι, για τη μακρόχρονη προσφορά της στη δημοσιογραφία, στην κοινωνία και στον πολιτισμό της πατρίδας μας και της Σύρου, ως πρέσβειρα των αξιών της πατρίδας μας, ως  εκλεκτή εκπρόσωπος της μαχόμενης δημοσιογραφίας.
Στην εκδήλωση της Παγκόσμιας  Ημέρας  της Γυναίκαςκεντρική ομιλήτρια θα είναι η δημοσιογράφος –συγγραφέας Αλκμήνη Ψιλοπούλου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παραθέτουμε κατωτέρω  ένα μικρό βιογραφικό της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά.
Η Μαρία Δεναξά σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφικών Σπουδών . 
Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Γαλλικού Πολιτισμού και Ιστορίας του Παν/μιου της Σορβόνης και του τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών σπουδών με εξειδίκευση στην δημοσιογραφία και την επικοινωνία του  Πανεπιστήμιου της Ρεν. 
Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές  στο Παν/μιο Stendhal της Γκρενόμπλ απ όπου το 2010 πήρε  μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και την Επικοινωνία. Απο τον Μάρτιο του 2013 μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου στο πλαίσιο προγράμματος για ένα νέο μεταπτυχιακό πάνω στην Πολιτική και Δημόσια Επικοινωνία στη Γαλλία και στην Ευρώπη του Πανεπιστημίου Creteil – Κρετέιγ του Παρισιού.   
Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά και έχει πάρει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια του προσωπικού του BBC World Service σχετικά με την αξιολόγηση της είδησης και τις διαφορές στη δομή του ρεπορτάζ για τον γραπτό και τον προφορικό λόγο. 
Στα εφηβικά της χρόνια δημοσιογραφεί στη Σύρο οπου και μεγάλωσε. Αρχικά στην τοπική εφημερίδα Κοινή γνώμη αλλά και ως ανταποκρίτρια σε νεανικά έντυπα των Αθηνών. Το επαγγελματικό της ξεκίνημα έγινε το 1988 στον Αιγαίο FM τον πρώτο Ρ/Σ των Κυκλάδων. 
Δύο χρόνια αργότερα κάνει ελεύθερο ρεπορτάζ και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων στο New Channel στην Αθήνα. Πολυ γρήγορα περνάει στο MEGA, όπου συνεχίζει το ρεπορτάζ για τις εκπομπές 7+7, Πρωινό Παράθυρο με τον Γιάννη Δημαρά και για τα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. 


Παράλληλα συνεργάζεται με τον ρ/σ Kiss FM και στη συνέχεια με τον Flash 9.61 για την εκφώνηση δελτίων ειδήσεων. 
Το 1994 φεύγει για το Παρίσι οπου εργάζεται ως ανταποκρίτρια για το Star Channel, την εφημερίδα Ανεξάρτητος, την Deutsche Welle και το BBC World Service. Απο το 2006 είναι η ανταποκρίτρια του ΜΕGA στην γαλλική πρωτεύουσα. 
Στα 26 έτη καριέρας, έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και Γάλλους δημοσιογράφους και έχει συναντήσεις και κάνει συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες μερικές απο τις οποίες είναι : 
Κωνσταντίνος Καραμανλής,  Μελίνα Μερκούρη, Αντώνης Σαμαράκης, Σοφία Λόρεν, Jacques Delor, Valery Giscard d'Estaing, Nicolas Sarkozy, Francois Bayrou, Jean Michel Jarre, Brigitte Bardot κ.α. 
Μεταξύ των σημαντικών ειδησεογραφικών γεγονότων που έχει καλύψει είναι : ο μεγάλος σεισμός της Πελοποννήσου, η μαζική έξοδος των Αλβανών απο τη χώρα τους μετά την εξέγερση στις αρχές του 90, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρισινό μετρό, η εξέγερση των μεταναστών στα προάστια του Παρισιού, ρεπορτάζ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη , έρευνα για τα αρχεία της Στάζι στη Γερμανία κ.α. 
Έχει συνεργαστεί για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ έρευνας και ντοκιμαντέρ με το France 2, France Info , France 5, ARTE, Le Parisien, TV5 Monde, France 24.
Γράφει σε γαλλικές και ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες όπως είναι το γαλλικό Ατλαντικο.fr και το Ελληνικό Αιχμή.gr  


Πηγή : http://cyclades24.gr/