Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  Πληροφορίες: 2283360125 e-mail : tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr                               ...



ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πληροφορίες: 2283360125
e-mail: tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr                

                                      Τήνος, 24/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ"
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΥ

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, μεταξύ του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά και του Γεωργίου Ανδριανόπουλου, νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας «Ομόρρυθμη Τεχνική Εταιρία Γ. Ανδριανόπουλος – Κ. Δουρόπουλος» («Α. & Δ. Κατασκευές Ο.Ε.») υπογράφηκε το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου «Επέκταση στο 1οΔημοτικό Σχολείο Τήνου: Προσθήκη νέου διώροφου σχολικού κτιρίου με υπόγειο».
Το ποσό του έργου ανέρχεται σε 915.041,92 €, το δε έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνολική προθεσμία περαίωσης ολόκληρου του έργου, τους 12 μήνες.
Τί αφορά το έργο:
Την επέκταση του υπάρχοντος συγκροτήματος με την κατασκευή κτιρίου συνολικής δόμησης 610 τ.μ. περίπου. Το κτίριο αυτό θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα: Ισόγειο - Όροφος – Υπόγειο.
Θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, αποδυτήρια, τουαλέτες και αποθήκες.
Εξίσου σημαντικό ότι θα ακολουθηθεί ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του νεοκλασικού υπάρχοντος κτιρίου, ενώ παράλληλα στο δώμα του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ για την ενεργειακή του αυτονομία!
Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού (έπιπλα, οπτικά μέσα, επιστημονικός εξοπλισμός, εξοπλισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων).

Ένα έργο που η δημοτική αρχή το πίστεψε και το πάλεψε, ακόμη και τότε που όλα φαίνονταν χαμένα από λάθη που κληρονόμησε, παίρνει το δρόμο του. Με άγρυπνη παρακολούθηση, σύντομα θα παραδοθεί στη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας. Έχοντας ήδη από διετίας παραδώσει ένα υπερσύγχρονο σχολείο (3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου) και εκτελέσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, με την ολοκλήρωση και της επέκτασης του 1ουΔημοτικού Σχολείου, θα έχουμε επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα της πόλης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για πολλές πολλές δεκαετίες.