Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύρος: Μετέφεραν 61χρονο με τζιπ του Λιμενικού…γιατί δεν έβρισκαν ασθενοφόρο!

Με μέριμνα  του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  διεκομίσθη πρωινές ώρες του Σαββάτου, από το  λιμάν...

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες του Σαββάτου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένας 61χρονος με γαστρορραγία, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η ατυχία και η ταλαιπωρία του άτυχου άνδρα θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του αείμνηστου σκηνοθέτη ,Νίκου Φώσκολου αν ήταν εν ζωή, γιατί όπως θα διαπιστώσετε, μια απλή διακομιδή μετατράπηκε σε σίριαλ.
Το μεγάλο πάντως πρόβλημα επικεντρώνεται και έχει να κάνει με την υγεία των νησιωτών. Ακόμα και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο τομέα της υγείας.
Η αλήθεια πάντως είναι ,τι να πρωτοκάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου οταν τα περιστατικά είναι τόσα πολλά με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας και αρκετές φορές να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν  στην καθημερινότητα.
Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας ενώ έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης,θα περίμενε να τον περιμένει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Τελικά το σκάφος του Λιμενικού έφτασε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το ασθενοφόρο που δεν ήρθε ποτέ…45 λεπτά και ακόμα το περιμένουμε.
Ευτυχώς που  μερικές φορές επικρατεί η ανθρωπιά ,η κατανόηση και η καλή συνεργασία μεταξύ Λιμεναρχείου και Νοσοκομείου και λύνονται τα προβλήματα.
Ο 61χρονος μετά από αρκετά λεπτά παραμονής του στο λιμάνι της Ερμούπολης επιβιβάστηκε στο τζίπ του Λιμενικού σώματος τα οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Το ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ στο λιμάνι γίατί είχε ξεμείνει στο αεροδρόμιο. Τι έκανε στο αεροδρόμιο;
Ένας άλλος ασθενής έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε Νοσοκομείο της Αττικής. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Σύρο αλλά δε μπορούσε να απογειωθεί λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να παραμένει στο αεροδρόμιο αφού δε μπορούσε να κάνει και αλλιώς.
Ας ελπίσουμε ότι δε θα τα πούμε στο επόμενο επεισόδιο…
Μπράβο πάντως στις προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το επεισόδιο.  


Πηγή : http://cyclades24.gr/