Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου Νησιωτικής Ανατροπής

Παρουσίαση της υποψήφιας χωρικής αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Άννας Μαυρουδή στη Σύρο Παρουσία φίλων και μελών της «Νησιωτικής Ανατ...



Παρουσίαση της υποψήφιας χωρικής αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Άννας Μαυρουδή στη Σύρο

Παρουσία φίλων και μελών της «Νησιωτικής Ανατροπής», παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, οι θέσεις του περιφερειακού συνδιασμού με επικεφαλής τον κ. Μπενέτο Σπύρου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίαση της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Άννας Μαυρουδή, η οποία κατάγεται από την Κέα και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος, αλλά και ο δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός, που παρακολούθησαν την παρουσίαση της παράταξης.
«Νιώθω περήφανος που η Άννα Μαυρουδή είναι στο “τιμόνι” του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων», τόνισε ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι  χρειάζονται και κάποιες τομές, όπως η συγκεκριμένη απόφαση, που αφορά στο πρόσωπο της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη. Ήρθε η ώρα νεότεροι να αναλάβουν τα ηνία για να κάνουμε τη “Νησιωτική Ανατροπή”. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε, ξεκινώντας σήμερα από τη Σύρο, τη «Νησιωτική Ανατροπή» και να αποδείξουμε, ότι δε θα ανεχτούμε άλλο την κατάσταση που δημιούργησαν αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια».
«Είναι τιμητικό κι ευχάριστο που έχουμε ένα νέο παιδί στη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη» σημείωσε ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Γιάννης Γλυνός αναφερόμενος στην κ. Άννα Μαυρουδή, τονίζοντας επιπλέον πως, «έχει έρθει η στιγμή να αναδείξουμε νέα στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι το ταξίδι θα είναι καλό και το αποτέλεσμα του ταξιδιού ακόμη καλύτερο».
Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό και μήνυμα στήριξης απέστειλαν τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κ. Γάκης, όσο και ο Ευρωβουλευτής, Κρίτωνας Αρσένης.
«Οι εκλογές του Μαΐου 2014 είναι μια πολιτική – αυτοδιοικητική μάχη για την ελπίδα και την αλλαγή. Σε αυτή τη συγκυρία θα πάμε με αισιοδοξία και έμπνευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα χρειαστεί να τη δώσουμε με συλλογικότητα, με την αίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, με γενικό προσκλητήριο στα νησιωτικά κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις γενιές των πολιτών. Και στη μάχη αυτή, κανείς δεν περισσεύει», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης μεταξύ άλλων.
«Χαιρετίζω και στηρίζω τη Νησιωτική Ανατροπή και την υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όλοι εμείς που έχουμε εργαστεί για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου, αναγνωρίζουμε στην πράξη το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει ο Μπενέτος Σπύρος για το νησί του», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Κρίτων Αρσένης.
Τον χαιρετισμό των Οικολόγων Πράσινων, που συμμετέχουν και στηρίζουν την Νησιωτική Ανατροπή, μετέφερε στην εκδήλωση η Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στη Νάξο, η οποία ανέλυσε τη σημασία που έχει το ενωτικό εγχείρημα για την υλοποίηση των στόχων και των μέχρι σήμερα προσπαθειών, όλων των συμμετεχόντων, αλλά και για μια ουσιαστική αλλαγή της λειτουργίας της Περιφέρειας, που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο, αλλά και στις κρίσιμες απαιτήσεις της εποχής μας.
«Ως ένα πρωτόγνωρο πείραμα» χαρακτήρισε τη δημιουργία της “Νησιωτικής Ανατροπής” η υποψήφια Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, τονίζοντας πως «είναι μία παράταξη που πρωτίστως πιστεύει πραγματικά στην Αυτοδιοίκηση» και την οποία «στηρίζουν αρκετοί πολιτικοί χώροι. Το ζητούμενο στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι να κατανοήσει ο κάθε πολίτης και συνολικά οι νησιώτικες κοινωνίες τι Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη. Βιώνουμε ως κοινωνία την ήττα των αξιών, η ψήφος των πολιτών πρέπει να αφορά στα προβλήματα των νησιών».
Ο επικεφαλής της παράταξης, Μπενέτος Σπύρου, επανέλαβε ότι τα νησιά βρίσκονται σε ένα μόνιμο μνημόνιο από την αρχή της ύπαρξής τους, με την κεντρική διοίκηση να μην επιθυμεί πραγματικά την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και τα κόμματα να μην σέβονται την αυτονομία των θεσμών των τοπικών κοινωνιών. «Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πελάτες και να γίνουμε σκεπτόμενοι πολίτες. Να επαναφέρουμε την πολιτική ως αξία στην κοινωνία. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ενεργοποιηθούμε και να μην επαναφέρουμε τον τόπο μας στη σωστή ρότα. Να μην αφήσουμε την πατρίδα μας να πέσει στα χέρια άλλων […] Μόνο με ανατροπές έχουμε αλλαγές».

Άννα Μαυρουδή - Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Κέα (Τζια), όπου έζησε για αρκετά χρόνια. Υπηρέτησε εκεί ως καθηγήτρια Αγγλικής στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Κέας και μετέπειτα ως διευθύντρια στο Επαγγελματικό Λύκειο. Έχει επίσης εργαστεί και ως ελεύθερη επαγγελματίας, κάνοντας διερμηνεία και μεταφράσεις.
Σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πανεπιστήμια του Manchester και του Surrey, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής.
Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα αντικείμενα «Δημόσια Διοίκηση και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», «Σχεδιασμός και Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων» και σε «Ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο Ευρώπη 2014-2020».
Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης και συμμετέχει ως συνεργάτιδα σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτισμικής θεωρίας.
Έχει διατελέσει Γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και είναι μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας. Ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με την Συν-Κυκλαδική, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 στην περιφερειακή ενότητα Κέας-Κύθνου με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες το 2012.