Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου Νησιωτικής Ανατροπής

Δελτίου Τύπου Διαδοχικές συναντήσεις στη Σύρο, είχαν χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μπενέτος Σπύρος, η υποψήφι...




Δελτίου Τύπου


Διαδοχικές συναντήσεις στη Σύρο, είχαν χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μπενέτος Σπύρος, η υποψήφια Χωρική Αντιπεριφερειάρχης, Άννα Μαυρουδή και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος από τη Νάξο, Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου.

Τόσο ο κ. Σπύρου, όσο η κ. Μαυρουδή και η κ. Ευθυμιάτου Καρυστιναίου συναντήθηκαν με το Σύλλογο Εργαζομένων της αιρετής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Επίσης, υπήρξε συνάντηση στο χώρο του νοσοκομείου, με το διοικητή κ. Πετράκη, με το Σύλλογο των εργαζομένων, καθώς και με το Σύλλογο ΑΜΕΑ «Δικαίωμα». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, υπήρξε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και με τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

 

Η επίσκεψη στη Σύρο, ολοκληρώθηκε με εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κυκλάδων για την επίσημη παρουσίαση της περιφερειακής παράταξης και της υποψηφιότητας της κ. Άννας Μαυρουδή.

Αναλυτικά


Κατά τη διάρκεια της επαφής του περιφερειακού συνδυασμού με το Σύλλογο των εργαζομένων στην Περιφέρεια, έγινε εκτενής αναφορά και συζήτηση για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και  τη μείωση των μισθολογικών αποδοχών που αγγίζουν ακόμη και το 40% και που καταστούν προβληματική την επιβίωση των εργαζομένων. Επίσης, τέθηκε το θέμα του οργανισμού της Περιφέρειας, η αξιολόγηση των εργαζομένων, καθώς επίσης και η
ανύπαρκτη επιμόρφωσή τους, λόγω της μη λειτουργίας του ΙΝΑΠ στη Σύρο.


Από την πλευρά του ο κ. Μπενέτος Σπύρου τόνισε ότι για όλα αυτά πρωταρχικό στοιχείο είναι να προταχτεί η έννοια της νησιωτικότητας και μέσα από αυτή να γίνει η όποια διεκδίκηση. Σημείωσε ότι η νησιωτικότητα και η λύση των προβλημάτων μέσα από αυτή θα είναι κυρίαρχο στοιχείο στον περιφερειακό του συνδυασμό. Επεσήμανε δε, ότι η συρρίκνωση των υπηρεσιών  λειτουργεί ανασταλτικά  στην  αναπτυξιακή  πορεία των νησιών.

Πλήθος προβλημάτων πουν έχουν να κάνουν πρωτίστως με την ανεργία, το ακτοπλοϊκό, με την υγεία, αλλά και με τη μη βιωσιμότητα του ναυπηγείου της Σύρου «Νεώριο», ήταν αυτά που τέθηκαν στον υπ. Περιφερειάρχη, αλλά και στην υπ. Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κατά τη διάρκειά συνάντησης που είχαν με την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Ο κ. Σπύρου τόνισε ότι ο σχεδιασμός που θα γίνει από τον περιφερειακό του συνδυασμό την επόμενη των εκλογών, θα είναι για την ανατροπή των στρεβλώσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «μπήκαμε μπροστά για την περιφερειακή ανασυγκρότηση». Για το θέμα του Νεωρίου επισήμανε ότι το ναυπηγείο απαξιώθηκε από τις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες που υπήρξαν με την άρση του καμποτάζ, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξή του, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμος να συγκρουστεί για αυτό.




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στο πλαίσιο των επαφών  του συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου του τέθηκαν θέματα όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή με τα λειτουργικά του έξοδα, αλλά και η μεγάλη καθίζηση στην εμπορική κίνηση που παρουσιάστηκε στην αγορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καθώς και άλλα που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Σπύρου συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Σύρου, κ. Πετράκη ο οποίος του ανέφερε δύο από τα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η υγειονομική μονάδα του νησιού. Το ένα είναι η υποστελέχωση του  μόνιμου ιατρικού προσωπικού και το δεύτερο ο προϋπολογισμός του 2014 που  είναι κατά πολύ μειωμένος.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συνάντηση με το σύλλογο του νοσηλευτικού προσωπικού, ο οποίος έθεσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, αλλά και στην υποψήφια Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Μαυρουδή, την υποστελέχωση, αλλά και τη μη πληρωμή των υπερωριών, καθώς και ένα πλήθος άλλων προβλημάτων.


Τέλος, ο κ. Σπύρου και η κα. Μαυρουδή συναντήθηκε με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου,  Τήνου και Μυκόνου, όπου συζήτησαν τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.