Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Μύκονος για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ενέργειες ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμοδίους για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο νησί της Μυκόνου έκανε η δημαρχε...

Ενέργειες ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμοδίους για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο νησί της Μυκόνου έκανε η δημαρχεύουσα, Ειρήνη Γρυπάρη. Παράλληλα, ζήτησε αρμοδίως να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...



Μετά από προσωπικές ενέργειες και επιθεώρηση της Δημαρχεύουσας, Ειρήνης Γρυπάρη, στις μονάδες αφαλάτωσης του νησιού και τα φράγματα έφερε η ίδια εκτός ημερησίας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειψυδρίας του νησιού παρατηρώντας το πρόβλημα και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
 
Παράλληλα, η  Δημαρχεύουσα Μυκόνου, γνωστοποίησε στους αρμόδιους φορείς το πρόβλημα της λειψυδρίας στο νησί, επικαλούμενη τις εκθέσεις και τη μελέτη της  ΔΕΥΑΜ αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη μετά από δική της παρότρυνση. 

Πιο συγκεκριμένα, η κα Ειρήνη Γρυπάρη τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου , ταξίδεψε έκτακτα στη Σύρο όπου και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μακρυωνίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο με τους οποίους συζήτησε για  την επιτάχυνση των διαδικασιών και για την άμεση χρηματοδότηση των ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, γιατί όπως τόνισε, η Μύκονος είναι η Ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού.  

Παράλληλα, η Δημαρχεύουσα Μυκόνο απέστειλε επιστολές στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος αλλά και στη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Καλογήρου, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο, προκειμένου να κηρυχθεί το νησί μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η κα Γρυπάρη Ειρήνη ανέφερε ότι : «παρακαλούμε όπως προβείτε στις ενδεδειγμένες ( εκ μέρους σας) ενέργειες για να κηρυχθεί το νησί μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της λειψυδρίας.
Επισημαίνεται, όπως άλλωστε είναι αυτονόητο, ότι στην περίπτωση κατά την οποία δεν ενσκήψει η πολιτεία με τον δέοντα τρόπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εξαιτίας της λειψυδρίας, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες, όχι μόνο για το νησί μας, αλλά θα αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό, με τις επακόλουθες άμεσες συνέπειες στον κρατικό προϋπολογισμό». 


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/