Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε η ΠΝΟ

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από τη Δευτέρα το πρωί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλ...


Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από τη Δευτέρα το πρωί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε πριν από λίγο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Αφορμή γι' αυτή την απόφαση της ΠΝΟ, στάθηκε η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται και θα ψηφισθεί αύριο στη βουλή, στην οποία αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.
Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Βλάχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή απόφαση της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις, είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας με τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης θέλει να καταργήσει κεκτημένα χρόνων και να διαλύσει τον Έλληνα ναυτικό και σε καμία περίπτωση η συνομοσπονδία δεν πρόκειται να το δεχτεί και θα αντιδράσει με κάθε τρόπο.
Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω) .

Επίσης ζητεί την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Σημειώνεται ότι ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 8:00 το πρωί, έξω από το πλοίο «European Express». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον υπουργό.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/