Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

       Ο γάμος στην Ελλάδα πέραν μιας θρησκευτικής τελετής αποτελεί αυθεντική έκφραση των παραδόσεων και του πολιτισμού των Ελλήνων. Με ...

       Ο γάμος στην Ελλάδα πέραν μιας θρησκευτικής τελετής αποτελεί αυθεντική έκφραση των παραδόσεων και του πολιτισμού των Ελλήνων. Με τον γάμο δεν διαιωνίζονται μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι τοπικές αρχές καθώς και τα πατροπαράδοτα έθιμα, που υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια. Στην Τήνο, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του νησιού ο γάμος αποτελεί μια λειτουργία και των δύο χριστιανικών δογμάτων, του ορθόδοξου και του καθολικού.
        Στο νέο σπιτικό του ζευγαριού θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά στους καλεσμένους, όπως το παστέλι, τα ξεροτήγανα και τα αμυγδαλωτά. Επιπλέον, το κέρασμα δεν σταματάει εκεί αλλά συνεχίζεται με φαγητά. Παραδοσιακό γαμήλιο πιάτο ήταν ο λαγός. Φυσικά η μουσική συνοδεία δεν σταματά. Το νιόπαντρο ζευγάρι θα ανοίξει τον χορό με μπάλο ενώ ακούγονται παραδοσιακά αυτοσχέδια τραγούδια. Στα τραγούδια αυτά θα παινευτεί η νύφη και ο γαμπρός. Το γλέντι δεν σταματούσε έως και την επομένη.


Πηγή : http://www.gamos-guide.gr/