Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΥΡΟ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΕΟΡΤΑΣΕ ΗΛΙΟΕΣΣΑ Η ΤΗΝΟΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΥΡΟ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΕΟΡΤΑΣΕ ΗΛΙΟΕΣΣΑ Η ΤΗΝΟΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ...


ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΥΡΟ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΕΟΡΤΑΣΕ ΗΛΙΟΕΣΣΑ Η ΤΗΝΟΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

            Με την συνευχητική συμμετοχή πλήθους προσκυνητών τελέσθηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, υπό του Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β'.            
            Μετά την Δοξολογική δέηση για την Εθνική Επέτειο ακολούθησε η λιτάνευση της αγίας Εικόνος, από δε τη μαρμαρίνη εξέδρα της Παντανάσσης ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην καθιερωμένη πανηγυρική ομιλία για το κοσμοσωτήριο γεγονός του Ευαγγελισμού και την Εθνική Επέτειο με ιδιαίτερη αναφορά στην ταύτιση της Παναγίας με την Εκκλησία και στους λόγους του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη ότι "ο τόπος χρειάζεται ομόνοια, θρησκεία και φρόνιμη ελευθερία". Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η πρόσκληση του Μητροπολίτη προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και η εισόδευση της αγίας Εικόνος στον Ναό δια χειρών δύο μαθητών της ΣΤ' Δημοτικού.
            Στην από άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας βασταζομένης αγίας Εικόνος λιτάνευση συμμετείχαν, ο Ιερός Κλήρος της ιεράς νήσου, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι Τήνου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, οι Διευθυντές της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, Πρόεδροι και μέλη τοπικών Οργανώσεων και Φορέων, Διευθυντές, Δάσκαλοι και Καθηγητές της Εκπαίδευσης του νησιού και πλήθος πιστών, προπορευομένων των μαθητών των Σχολείων της πόλεως Τήνου και της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος.
            Τους ύμνους της πανηγύρεως απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
            Την ευθύνη και το συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.


            Φωτογραφίες: Photogonia και Γεώργιος Πολυκανδρίτης