Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απέχουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές των Φούρνων!

Στο Γυμνάσιο - Λύκειο των Φούρνων δεν θα γίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι μοναδικές τέσσερις μαθήτριες της Γ΄τάξης Λυκεί...




Στο Γυμνάσιο - Λύκειο των Φούρνων δεν θα γίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι μοναδικές τέσσερις μαθήτριες της Γ΄τάξης Λυκείου, αποφάσισαν να απόσχουν, διαμαρτυρόμενες στις προβληματικές συνθήκες διδασκαλίας.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φούρνων δεν υπήρχε φιλόλογος, ενώ όλες τους είχαν επιλέξει τη θεωρητική κατεύθυνση. Αν και είχε προβλεφθεί να υπάρχουν τρεις φιλόλογοι, υπήρχε μόνο μια που έπρεπε να καλύψει τα μαθήματα και των έξι τάξων Γυμνασίου - Λυκείου. 
Η δεύτερη φιλόλογος διορίσθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2013 και η τρίτη στις 14 Ιανουαρίου του 2014. Επιπλέον, έως σήμερα δεν έχει διοριστεί Οικονομολόγος για το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).
Όπως καταγγέλλουν μέλη του Συλλόγου Γονέων, ήδη από την περυσινή Β΄ Λυκείου τέσσερις από τους καλύτερους μαθητές αποχώρησαν από το νησί με προορισμό τη Σάμο αλλά και την Αθήνα, προκειμένου να διδαχθούν φέτος όλη την ύλη σε μαθήματα, στα οποία θα διαγωνισθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μαθήτριες που απέμειναν, δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν τα κενά από την έλλειψη καθηγητή και αποφάσισαν να απόσχουν από τη μάχη των εξετάσεων. 
Το θέμα θα συζητηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς, παρουσία του προέδρου της ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, Βασίλη Πετράκη, σε συνέλευση, που ορίσθηκε για το Σάββατο.


Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/