Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Διενοριακή σύναξη στην ιερά νήσο Τήνο

ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ Με συμμετοχή πλήθους κόσμου και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η διενοριακή σύναξη στην Ιερά Ν...



ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η διενοριακή σύναξη στην Ιερά Νήσο Τήνο.
Κατ’ αυτήν πραγματοποιήθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών και εψάλλησαν οι Χαιρετισμοί του Σταυρού, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.
Εκεί συγκεντρώθηκαν Χριστιανοί από όλες τις Ενορίες της Ιεράς Νήσου Τήνου, προκειμένου να προσκυνήσουν τον υψωμένο στη μέση του Ιερού Ναού Τίμιο Σταυρό και να πάρουν Χάρη και δύναμη για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος μίλησε με θέμα: "Οι προϋποθέσεις της συνειδητής Θείας Κοινωνίας".
Κατά την Ακολουθία έψαλαν Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη, και Χορός Κληρικών, υπό την διεύθυνση του Ιερολ. Αρχιδιακόνου κ. Αντ. Τζανουλίνου.
Στο τέλος της Ακολουθίας, με έξοδα και δαπάνες του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, προσεφέρθη στον κάθε Χριστιανό ως ευλογία ένα πνευματικό βιβλίο και μια μικρή εικόνα, ενώ παρετέθη και μικρή δοχή για τους παρευρισκομένους στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., καθώς και όλοι οι Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Νήσου Τήνου.
Η ιερά Ακολουθία μετεδόθη ζωντανά από τον Δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό "Εξώμβουργο TV".

Την ευθύνη και το συντονισμό της όλης εκδηλώσεως είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου.