Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Eurostat: Στις πρώτες θέσεις στην ταφή απορριμάτων η Ελλάδα

Στις χωματερές εξακολουθεί να καταλήγει το 82% των αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, σχετικά μ...

Στις χωματερές εξακολουθεί να καταλήγει το 82% των αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, σχετικά με την επεξεργασία των αστικών αποβλήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Μόνο το 16% των σκουπιδιών ανακυκλώνεται στη χώρα μας, ενώ στη Γερμανία ανακυκλώνεται το 65%. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι αναλογούν περίπου 503 κιλά σκουπιδιών ανά Έλληνα κάτοικο, ετησίως. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2012, στις χώρες της ΕΕ, το 42% των επεξεργασμένων αστικών αποβλήτων είτε ανακυκλώθηκε, είτε κομποστοποιήθηκε (27% και 15% αντιστοίχως), το 34% ενταφιάστηκε και το 24% αποτεφρώθηκε.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στην ΕΕ, όσον αφορά την ταφή των απορριμμάτων, μετά τη Ρουμανία (99%), τη Μάλτα (87%), την Κροατία (85%) και τη Λετονία (84%).
Τα υψηλότερα ποσοστά επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στην ΕΕ (ανακύκλωση ή κομποστοποίηση) καταγράφονται στη Γερμανία (65%), στην Αυστρία (62%), στο Βέλγιο (57%) και στην Ολλανδία (50%). Όσον αφορά στην αποτέφρωση αποβλήτων, τα μεγαλύτερα ποσοστά, σημειώνονται στη Δανία και τη Σουηδία (52%), στην Ολλανδία (49%), στο Βέλγιο (42%) και στο Λουξεμβούργο (36%).
Σημειώνουμε ότι η Eurostat ορίζει ως «αστικά απόβλητα» αυτά που δημιουργούν τα νοικοκυριά, αλλά και όσα παρόμοια απορρίμματα παράγονται από μικρές επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς.

Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/