Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το πρώτο Hellenic Match Racing Tour είναι γεγονός!

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστιοπλοΐας αγωνίζονται “σώμα με σώμα” ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και το θέαμα στα ύψη.  Οκτώ δυνατές ομάδες...



Τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστιοπλοΐας αγωνίζονται “σώμα με σώμα” ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και το θέαμα στα ύψη. Οκτώ δυνατές ομάδεςαποτελούμενες από την αφρόκρεμα των ιστιοπλόων, ανταγωνίζονται σε μια σειρά αγώνων Match Race για την επικράτηση του καλύτερου πληρώματος, και όλα αυτά με φόντο τρεις ιδανικές τοποθεσίεςτην Πάρο, την Άνδρο και τον Πειραιά.
Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ανερχόμενα ταλέντα βρίσκονται στη λίστα των συμμετεχόντων, με τους Σοφία Μπεκατώρου, Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, Θεόδωρο Τσουλφά, Παναγιώτη Μάντη, Στρατή Ανδρεάδη, Ιάσονα Σπανομανώλη, Μ.Χ. Κοντογιαννοπούλου και Jurek Strzemiecki να είναι τα ονόματα των skippers που θα δώσουν το παρόν στη διοργάνωση.
Τα πληρώματα των οκτώ ομάδων είναι αναλυτικά τα εξής:
1. Ομάδα “Άνεμος Ελλάδας”
Skipper: Σοφία Μπεκατώρου. Με 4 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και του Πεκίνου αντίστοιχα, η Σοφία Μπεκατώρου είναι ίσως η πιο καταξιωμένη Ελληνίδα ιστιοπλόος. Έχοντας τρέξει σε πολυάριθμους αγώνες Match Race κατά την Ολυμπιακή της καμπάνια για το Λονδίνο έχει σίγουρα την εμπειρία που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει.
Crew: Τριγκώνης Κωνσταντίνος, Πασχαλίδης Ιορδάνης, Ζεϊμπάρης Τζώρτζης
2. Ομάδα “Hellenic Police”
Skipper: Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος. Ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος έχει πολυετή εμπειρία στα καταμαράν και τις Ολυμπιακές κατηγορίες. Με μια δεμένη ομάδα που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την πρώτη και δεύτερη θέση σε αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της κατηγορίας J24, αλλά και με πολυάριθμα μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα Tornado, θα αποτελέσει ένα δυνατό αντίπαλο που δεν θα αφήσει εύκολα τη νίκη.
Crew: Μαύρος Νίκος, Αϊδινίδης Περικλής, Παπαγεωργίου Νίκος
3. Ομάδα “Tsoulfas Sailing Team”
Skipper: Θεόδωρος Τσουλφάς. Ο Θοδωρής Τσουλφάς πρωταγωνιστεί δυνατά τα τελευταία χρόνια στο χώρο του Match Race, έχοντας συμμετάσχει σχεδόν σε όλους τους αγώνες που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετούς στο εξωτερικό. Το 2012 ήταν δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Match Race και φέτος με καινούργια ομάδα μπαίνει δυναμικά στο HMRT διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο.
Crew: Κάτσιος Αλέξης, Παπαδάκης Βασίλης, Μανωλάκης Αντώνης
4. Ομάδα “VMG Team”
Skipper: Παναγιώτης Μάντης. Ο Τάκης Μάντης έχει πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στην Ολυμπιακή κατηγορία του 470 ξεκινώντας δυναμικά στην κατηγορία των νέων με 2 Χρυσά Παγκόσμια μετάλλια και κορυφώνοντας την καριέρα του με Χρυσό Ευρωπαϊκό και Χάλκινο Παγκόσμιο στους άνδρες μαζί με τον συναθλητή του και πλήρωμα στο Match Race, Παύλο Καγιαλή. Με επιτυχίες σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης αλλά και Match Race, σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητος.
Crew: Καγιαλής Παύλος, Χατζηκυριακάκης Μάρκος, Παλεράς Ανδρέας
5. Ομάδα Dark n’ Stormy Match Race, powered by Atalanti
Skipper: Στρατής Ανδρεάδης. Μία από τις πιο πολυταξιδεμένες ομάδες, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες και η μοναδική που έχει τρέξει σε αγώνα του World Match Race Tour. Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή 3 φορές είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που θα απασχολήσουν τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.
Crew: Σωτηρίου Στέλιος, Πολυχρονίδης Θοδωρής, Μιτάκης Γιάννης
6. Ομάδα Ursa Minor
Skipper: Ιάσονας Σπανομανώλης. Ο Ιάσονας Σπανομανώλης είναι η νεώτερη συμμετοχή στο HMRT, αλλά με πλούσιο ενεργητικό σε εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα. Κατακτώντας τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή το 2013 μπαίνει δυναμικά και γεμάτος φρεσκάδα φέτος για να αντιμετωπίσει στα ίσια όλα τα μεγάλα ονόματα και να διεκδικήσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα πρώτα σκάφη.
Crew: Ψωμόπουλος Άγγελος, Κούνας Φαίδωνας, Πασαμιχάλης Mάνος
7. Ομάδα Duende
Skipper: Μ.Χ. Κοντογιαννοπούλου. Η Μαρία-Χριστίνα Κοντογιαννοπούλου έχει πολυετή εμπειρία στην ανοικτή θάλασσα και την ιστιοπλοΐα τριγώνου. Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται ενεργά με το Match Race και συμμετέχει στις περισσότερες Ελληνικές διοργανώσεις. Είναι η μόνη αμιγώς γυναικεία ομάδα και σίγουρα θα τραβήξει τα βλέματα πάνω της.
Crew: Γαλάνη Ρούλα, Παπαχριστοπούλου Χριστίνα, Κουνιάκη Ελένη, Καραδήμα Σοφία, Αττάρτ Βίλλυ, Τσιτζιώλη Σύλβια
8. Ομάδα “Jolly
Skipper: Jurek Strzemiecki. Ο Jurek Strzemiecki ξεκίνησε ιστιοπλοΐα στην Πολωνία κυρίως με κατηγορίες dinghy και QT. Μετά από 15 χρόνια στην Αγγλία με σκάφη Sigma 33 και Match Racing αγώνες, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου και συνεχίζει αυτό που αγαπάει. Είναι η μόνη διεθνής συμμετοχή στο HMRT με βλέψεις για μία καλή επίδοση και πολλές εμπειρίες.
Crew: Αποστολάκης Νίκος, Κομινάκη Έρη, Αθανασίου Εύα
Τα παραπάνω πληρώματα θα αγωνιστούν σε μία σειρά αγώνων Match Race με σκάφη Platu 25 / Beneteau 25, κατηγορία αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από τον Νοέμβριο του 2006.
Οι αγώνες Match Race είναι εξαιρετικά συναρπαστικοί με γρήγορους ρυθμούς και συνεχή δράση. Ο αγωνιστικός στίβος βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρεβρισκομένους να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα, το οποίο σε σύγκριση με άλλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.
Η διαδικασία των αγώνων Match Race έχει ως εξήςΠριν από την εκκίνηση, οι ομάδες αγωνίζονται για να αποκτήσουν τον έλεγχο, κυκλώνοντας ο ένας τον άλλον και προσπαθώντας να εξαλείψει ο ένας τον άλλο πάνω σε πλοία θεατών. Ακολουθεί μία σχετικά σύντομη κούρσα δύο γύρων όρτσα-πρίμα κατά την οποία οι δύο αντίπαλοι παίζουν ένα πολύπλοκο παιχνίδι γάτας - ποντικού πριν τελικά τερματίσουν πρίμα. Η κάθε ιστιοδρομία διαρκεί 15-20 λεπτά και είναι συχνά δύσκολη η ανάδειξη του νικητή μέχρι και το τέλος της κούρσας.
Οι κανόνες που διέπουν το Match Race διαφέρουν από τους κανονισμούς των υπόλοιπων αγώνων τριγώνου, δημιουργώντας μεταξύ των δύο αντιπάλων άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Ειδικοί κριτές βρίσκονται στον υδάτινο στίβο παρακολουθώντας κάθε κίνηση των αγωνιζομένων και βγάζοντας άμεση και επίσημη απόφαση τη στιγμή του κάθε συμβάντος.
Η έναρξη του πρώτου “Hellenic Match Racing Tour” θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Απριλίου 2014 με πρώτο σταθμό το πανέμορφο νησί της Πάρου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον κόλπο της πρωτεύουσας Παροικιάς, έναν από τους πλέον κατάλληλους κόλπους για θαλάσσια σπορ και κυρίως για ιστιοπλοΐα. Ο άνεμος συχνά δυνατός προσφέρει ιδανικές συνθήκες για εθνικούς και διεθνείς αγώνες, τους οποίους οι θεατές του αθλήματος έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από όποιο σημείο του κόλπου και αν βρίσκονται.
Δεύτερο σταθμό της διοργάνωσης θα αποτελέσει ο γραφικός κόλπος της Χώρας της Άνδρου, τις ημερομηνίες 2-4 Μαΐου 2014. Η Άνδρος, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο, θα φιλοξενήσει το “Hellenic Match Racing Tour” χάρη στην πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, ο οποίος, από τότε που ιδρύθηκε το 1957, έχει οργανώσει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων με κύρια το ετήσιο Ράλλυ Άνδρου.
Ο μεγάλος τελικός του πρώτου “Hellenic Match Racing Tour” θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2014. Σε έναν κατεξοχήν ιστιοπλοϊκό χώρο, μία από τις πιο αγαπημένες γωνιές της πόλης του Πειραιά, το Μικρολίμανο ή Φανάρι ή λιμένα Κουμουνδούρου, πρώην Τουρκολίμανο και στην αρχαιότητα Λιμήν Μουνιχίας, θα δοθούν οι τελευταίες δυνατές μάχες της elite των ιστιοπλόων. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό θέαμα από ποικίλα σημεία του λιμανιού, καθώς και από τα μπαλκόνια των ιστιοπλοϊκών ομίλων ΙΟΠ, ΝΟΑ-ΝΟΕ ή ΝΑΣ.
Ένα συναρπαστικό ιστιοπλοϊκό event που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι λάτρεις του αθλήματος! Μην το χάσει κανείς!
Μία διοργάνωση της “Icarus Sailing Media” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την υποστήριξη του ΕΟΤ.



 Πηγή : http://cyclades24.gr/