Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ . Εμπορικός Σύλλογος Τήνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Μετά από πρόσκληση του υποψήφιου Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη Γιάννη και των υποψήφιων περιφεριακ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Μετά από πρόσκληση του υποψήφιου Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου
κ. Μαχαιρίδη Γιάννη και των υποψήφιων περιφεριακών συμβούλων κ. Βίλλα Μάνθου και κ. Μωραΐτη Ραφαήλου, τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου συναντηθήκαμε μαζί τους στις 16 Απριλίου 2014 στα γραφεία του Συλλόγου μας.
    Μετά το άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας TINIAKI.GR για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγινε η κατάθεση των προβλημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού (όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας) και κατατέθηκε και το γεγονός της απαξίωσης και της αδιαφορίας του Συλλόγου μας από το Δήμο Τήνου και τις υπηρεσίες του ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από το Δήμαρχο Τήνου.
   
    Τα προβλήματα του εμπορίου και ειδικά των νησιών και της Τήνου, τα οποία συζητήθηκαν, είναι :
1) ο Ο.Α.Ε.Ε. και οι ασφαλιστικές εισφορές
2) η κατάργηση της νησιωτικότητας
3) η δημιουργία εργόσημου και η διευθέτηση του θέματος των ρεπό κατά τη θερινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές (να έχει το δικαίωμα ο εργοδότης να τα δίνει στον εργαζόμενο στο τέλος της θερινής περιόδου)
4) η μη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα επιδοτούμενα προγράμματα πρόσληψης υπαλλήλων μέσω Ο.Α.Ε.Δ. λόγω του αναπτυγμένου βιοτικού επιπέδου της Ρόδου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης
5) το εξωτερικό παραεμπόριο (το οποίο έχει σχεδόν εξαλειφθεί με τη συνεργασία του Α.Τ. Τήνου και του Υπολιμεναρχείου Τήνου) και το εσωτερικό παραεμπόριο και τους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται.
6) το μεγάλο θέμα – ταφόπλακα του νησιού μας το λιμάνι (υπεύθυνο κατά πολύ μεγάλο ποσοστό για τον οικονομικό μαρασμό του νησιού).
7) η μη απάντηση σε πολλά σημαντικά έγγραφα του Συλλόγου μας που αφορούν στην τοπική αγορά από το Δήμο Τήνου, η οποία μας ανάγκασε να τα καταθέσουμε στο Συνήγορο του Πολίτη και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης (π.χ. έγγραφο για τη δημιουργία επιτροπής κατάσχεσης προϊόντων παράνομου υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου παραεμπορίου).
    Ο Σύλλογος παρέδωσε επίσης, στον κ. Μαχαιρίδη τα προβλήματα και τις προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς, τα οποία είχαν παραδοθεί και στο Δήμο Τήνου.
    Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υποψήφιο Περιφεριάρχη κ. Μαχαιρίδη και τους υποψήφιους περιφεριακούε συμβούλους κ. Βίλλα και κ. Μωραΐτη για τη συνάντηση αυτή.
   

Για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέας



     Ανδρέας Τσιμέκης                                Λουκία Κολλάρου