Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύριζα Τήνου : Την Κυριακή 18/5 ψηφίζουμε ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για την Περιφέρεια, χωρίς ταλαντεύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Κυριακή 18/5 ψηφίζουμε ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ   για την Περιφέρεια, χωρίς ταλαντεύσεις Περιοδεία σε Τήνο, Μύκονο, Π...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 18/5 ψηφίζουμε ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  
για την Περιφέρεια, χωρίς ταλαντεύσεις

Περιοδεία σε Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Μήλο και Κίμωλο

Μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ο Νίκος Συρμαλένιος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά των Κυκλάδων.
Την Κυριακή 11/5 συνοδευόμενος από τους υποψήφιους της περιφερειακής παράταξης "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" Μαργαρίτη Δεδεμπίλη και Ηλία Τζαβελόπουλο, περιόδευσε στην Τήνο όπου επισκέφθηκαν και μίλησαν με τους κατοίκους στον Πύργο, στον Πάνορμο, στην Κώμη, στην Καλλονή και στη Στενή, ενώ τη Δευτέρα πρωί 12/5 περιόδευσαν στη Χώρα και πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας, το Δήμο και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Στη συνέχεια τη Δευτέρα έφθασε στη Μύκονο, όπου μαζί με τον υποψήφιο της "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" Ηλία Αθυμαρίτη περιόδευσαν στην Άνω Μερά και στη Χώρα.
Την Τρίτη 13/5 η περιοδεία συνεχίστηκε στην Πάρο, όπου μαζί με τον υποψήφιο της "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" Ηλία Γουρδούκη επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, το Δήμο, το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων, τη ΔΕΥΑΠ, όπου μίλησαν με τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την Αντίπαρο, όπου μαζί με τον υποψήφιο για τις περιφερειακές εκλογές Κώστα Γρίσπο μίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού
Από Τετάρτη βράδυ ο Νίκος Συρμαλένιος βρίσκεται στη Μήλο και την Παρασκευή 16/5 μαζί με τον υποψήφιο της "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" Τάσο Βενιζέλο θα επισκεφτούν την Κίμωλο.
Να σημειωθεί ότι λόγω ανεκτέλεστου δρομολογίου του Aqua Jewel, ακύρωσε προς το παρόν την επίσκεψη του στη Σέριφο, όπου από χθες βρίσκεται στο νησί ο Νίκος Βεντούρης υποψήφιος της "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"
Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλες τις περιοδείες είναι, ότι η αποδοχή του κόσμου στο ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές του τόσο στην Περιφέρεια με τη "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" και τον Μπενέτο Σπύρου, όσο και στις ευρωεκλογές, είναι μεγάλη και προδιαγράφει ηχηρό μήνυμα προς τα κόμματα προς της συγκυβέρνησης.
Σε ότι αφορά τις περιφερειακές εκλογές, γίνεται φανερή η μέχρι σήμερα απαξίωση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αφού τα τελευταία 4 χρόνια με τις πολιτικές των μνημονίων, η Αυτοδιοίκηση κατάντησε να λειτουργεί απλά ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Γι αυτό και όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται η Περιφέρεια να διοικηθεί από ένα ασυμβίβαστο συνδυασμό όπως τη "ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" και ένα ασυμβίβαστο Περιφερειάρχη, το Μπενέτο Σπύρου, που τα επόμενα χρόνια θα δώσουν τη μάχη για να ανατραπούν κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες και να υλοποιηθούν ισχυρές πολιτικές νησιωτικότητας. Χρειάζεται μια περιφερειακή αρχή που θα ασκεί και δεν θα απεμπολεί τις αρχικά θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, όπως σε θέματα υγείας και ακτοπλοΐας, χρειάζεται μια περιφερειακή αρχή που θα συγκρούεται και δεν θα επιτρέπει ανεκτέλεστα δρομολόγια που επιδοτούνται,  όπως πχ του Aqua Jewel, ή νησιά όπως η Σίκινος, η Ανάφη, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, να παραμένουν χωρίς κανένα γιατρό για μεγάλα διαστήματα.

15/5/2014