Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΤΗΝΟΥ Μετά και την εφαρμογή του "Καλλικράτη", όποιος μιλάει για τοπική αυτοδι...






ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΤΗΝΟΥ

Μετά και την εφαρμογή του "Καλλικράτη", όποιος μιλάει για τοπική αυτοδιοίκηση, απλά κοροϊδεύει τους πολίτες. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή είναι πλέον σαν τον καπετάνιο, που ναι μεν κυβερνά το πλοίο, αλλά το κατευθύνει στην πορεία που του καθορίζουν τα αφεντικά του. Στην προκειμένη περίπτωση στην πολιτική πορεία που καθορίζει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως οι υποσχέσεις των συνδυασμών που διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου, για έργα και υποδομές, για θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη και για μια  Τήνο "αγνώριστη" είναι λόγια του αέρα.

Ο Δήμος της Τήνου δεν είναι αυτόνομος,  είναι ήδη μέρος του κρατικού μηχανισμού, συνεπώς ή θα λειτουργήσει ως φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως γίνεται άλλωστε σήμερα από τη δημοτική αρχή (πέφτουν και κάποιες τουφεκιές στον αέρα με προσφυγές στη δικαιοσύνη)  ή θα συγκρουστεί με αυτή την πολιτική.
Ότι κι αν ισχυρίζονται προεκλογικά, οι συνδυασμοί που στηρίζουν το βάρβαρο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την  πολιτική της Ε.Ε. που επιβάλλει:

1)Αυξημένα δημοτικά τέλη
2)Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου (νερό, σκουπίδια)
3)Απαξίωση του Κέντρου Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων, με απώτερο στόχο την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας
4)Παραχώρηση της αιολικής ενέργειας στους ιδιώτες (π.χ. Κοπελούζο-Μυτιληναίο)
5)Αξιολόγηση και απολύσεις
6)Διαιώνιση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
7)Λουκέτα στα μικρομάγαζα, φτώχεια και εξαθλίωση των δημοτών.



Φτώχεια που προσπαθούν να καλύψουν μέσω φιλανθρωπικών ενεργειών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, Εθελοντισμό). Αυτό δεν είναι τυχαίο όταν αποδέχεσαι ως Δημοτική Αρχή την κουτσουρεμένη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς ίχνος διεκδίκησης.
Οι υποψήφιοι των συνδυασμών αυτών είναι αδίστακτοι και πατάνε πάνω στις ανάγκες και τις αγωνίες των δημοτών. Δεν διστάζουν την προεκλογική περίοδο, να πουλάνε ψεύτικες υποσχέσεις και εμπόριο ελπίδας στους άνεργους, ενώ όταν διοικούν το Δήμο να «εκπαιδεύουν» τους πολίτες ώστε να έχουν μειωμένες απαιτήσεις και να προσεύχονται για να λυθούν τα προβλήματά τους.
Όσο για τα μεγάλα έργα που διατυμπανίζουν και αφορούν το νησί μας, ορίστε οι αποφάσεις που είχαν πάρει το 2010  ο Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ανέθεσαν στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» την εκτέλεσή τους.
1.             Εγκατάσταση και επεξεργασία λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και έργα διάθεσης
              Πόλης Τήνου (Βιολογικός Δήμου Τήνου).
2.       Έργα αξιοποίησης λιμνοδεξαμενής Λειβάδας Τήνου.
3.       ΧΥΤΑ Τήνου
4.       Φράγμα Βώλακα Τήνου
5.       Αποχέτευση και Ε.Ε.Λ. Κάτω Μερών Δ. Εξωμβούργου Τήνου
6.       Ολοκλήρωση εξωτερικών έργων λιμένα Τήνου.

Συντοπίτες,
Σας έχουν παραμυθιάσει πολλές φορές στο παρελθόν. Γυρίστε τους την πλάτη. Μην τους αφήσετε να συνεχίσουν να σας εξαπατούν. Μην αποδέχεστε τις αυταπάτες που σας καλλιεργούν, ότι θα επανέλθουμε στο προηγούμενο επίπεδο αμοιβών και δικαιωμάτων. Δεν είναι μπόρα να περάσει.
Εμπιστευθείτε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:


1) Διεκδίκηση των παρακρατημένων κρατικών πόρων της Τοπικής Διοίκησης που είναι περίπου 10 δισ. Ευρώ, πλήρη Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αφού αυτά προέρχονται από τη φορολόγηση του λαού.
2Σύγκρουση με τη λογική της ανταποδοτικότητας, δωρεάν ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες που μπορεί να παρέχει η Τοπική Διοίκηση.
3Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
4Στήριξη του αγώνα της αγροτιάς σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
5Στήριξη των μικρών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, που στενάζουν από την αβάστακτη φορολογία, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την τοκογλυφία των τραπεζών.
6Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, στελέχωση του Κέντρου Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων των χωριών. Για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που επιβάλλει στις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν άμεσα ή έμμεσα για νοσηλεία, διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα.
7Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία, στήριξη των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου, άμεσο διορισμό διευθυντή, γλύπτη.
8Επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήνου, κυρίως με την πρωτεύουσα του νομού, την Ερμούπολη.
9Στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των οικογενειών τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων.
10Δωρεάν παιδικούς σταθμούς, με επαρκή προσωπικό, χωρίς τροφεία.
11Στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.
12Πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές και ανάπτυξη της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
13Για να μην προχωρήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σπιτιών,
14Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θα σταθούμε στο πλευρό των υπαλλήλων του δήμου και όλων των εργαζομένων που δοκιμάζονται με απολύσεις, διαθεσιμότητες και μειώσεις μισθών.
15Άμεση προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους.
Για όλα τα παραπάνω, ενισχύστε και με την ψήφο σας τη διαφορετική φωνή μέσα στο Δήμο. Ψηφίστε τους υποψήφιους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου. Αυτούς που θα είναι με συνέπεια μαζί με κάθε δοκιμαζόμενο συμπατριώτη μας, όπως το πράττουν άλλωστε μέχρι σήμερα  χωρίς να ζητάνε επαίνους και οποιαδήποτε ανταλλάγματα.
Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν και όχι ο λαός.
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη
Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου
                                

                                                                                                                                    Μάης 2014