Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στην Τήνο

Η λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στο ιερό νησί της Τήνου. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέ...

Η λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στο ιερό νησί της Τήνου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25ης Μαΐου στο Δημοτικό Ιερό Ίδρυμα Αγίας Τριάδος Γύρλας, Αναστάσιμος Εσπερινός επι τη λήξη της εφετινής Ιεραποστολικής περιόδου των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, με τη συμμετοχή απάντων των Κληρικών της ιεράς νήσου και πλήθους πιστών, προ του πέρατος του οποίου ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβ κ. Δωροθέου.
Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ευάγγελος Βελούδιος ομίλησε με θέμα "Ο Λόγος του Θεού στη ζωή μας".
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Εφημερίους των Αγιογραφικών Κύκλων, την Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Ιερού Ιδρύματος Αγίας Τριάδος Γύρλας για την οργάνωση της τελετής και το πολυπληθές ακροατήριο των πνευματικών αυτών συνάξεων και ευχήθηκε ο Λόγος που σαν σπόρος εσπάρη στις καρδιές τους να καρπογονήσει και να αποτελέσει πηγή σιτοδότιδα και για ψυχές άλλων ανθρώπων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, παρετέθη δοχή από το Δ.Σ. του Δημοτικού Ιερού Ιδρύματος Αγίας Τριάδος.

MHNYMA
TOY ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ
κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'
ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΝΟΥ

Ευλογημένοι μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!  
Η Αγία Γραφή είναι το κατ' εξοχήν βιβλίο της Εκκλησίας του Χριστού, εκ του οποίου Αυτή προεικονίζεται, θεμελιώνεται, εδραιώνεται και τρέφεται διηνεκώς. Γι’ αυτό, η πίστη και η ζωή της Εκκλησίας είναι Αγιογραφική. Και τούτο αφορά μόνον στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού (δηλαδή την Ορθοδοξία) διότι μόνη αυτή διατήρησε ανόθευτη και απαραχάρακτη τη Βίβλο, όπως ακριβώς την εβίωσαν και την εδίδαξαν οι Άγιοι Απόστολοι και όπως την παρέλαβαν οι Άγιοι Πατέρες, μεταδίδοντάς την από γενεά σε γενεά σε μία αδιάκοπη και άτρεπτη πορεία.
Μέσα από την παράθεση των ιστορικών γεγονότων, από τη γένεση του κόσμου, την πορεία του Ισραήλ μέσα στο χώρο και το χρόνο, την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, τον ευαγγελισμό των πρώτων χριστιανών και μέχρι τις προφητικές εικόνες της Αποκαλύψεως του Ιωάννου, μέσα απ' όλα αυτά τα γεγονότα, οι χριστιανοί όλων των χρόνων και όλων των τόπων είδαν τον Θεό ν' αποκαλύπτεται, να εμφανίζεται στους ανθρώπους και να καθοδηγεί την πορεία τους προς τη σωτηρία.
 Ο ανυπέρβλητος ερμηνευτής των Γραφών, Ιωάννης ο Χρυσόστομος τονίζει:
«Ευχάριστο και τερπνό είναι το λειβάδι με τα ωραία άνθη. Και εξαιρετική ικανοποίηση προσφέρει ο κήπος με τα γεμάτα υγεία δέντρα. Πολύ περισσότερο όμως, είναι ευχάριστη, και ασυγκρίτως περισσότερη γλυκύτητα προξενεί, η μελέτη των θείων Γραφών. Διότι, εκεί μεν στο λειβάδι, υπάρχουν άνθη που μαραίνονται. Εδώ όμως, στη Γραφή, νοήματα που είναι πάντοτε ακμαία και ισχυρά. Εκεί φυσάει δροσιστικός και ήρεμος άνεμος. Εδώ πνέει η δροσερή αύρα του Αγίου Πνεύματος. Εκεί φυτά με αγκάθια περιτειχίζουν. Εδώ η πρόνοια του Θεού μεταδίδει ασφάλεια. Εκεί τζιτζίκια τραγουδούν. Εδώ προφήτες κελαηδούν. Ας προσέχουμε λοιπόν στην ανάγνωση των Γραφών… Η μελέτη της Γραφής αποδιώχνει από την ψυχή την στενοχώρια και φυτεύει και μεταδίδει την ευχάριστη διάθεση. Διώχνει την κακία και ριζώνει την αρετή… Η θάλασσα αναταράσσεται και μοιάζει να μαίνεται. Συ όμως, πλέεις με γαλήνη. Διότι έχεις κυβερνήτη έμπειρο και σοφό, την ανάγνωση των Γραφών…» .
Αγαπημένα μου πνευματικά παιδιά,
με τη βοήθεια του Θεού και τη σκέπη της Κυρίας Θεοτόκου λειτούργησαν και φέτος στις Ενορίες της ιεράς μας νήσου Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής, τους οποίους διακόνησαν, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Επιτρόπου μας στην Τήνο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανεροῦ,  εκλεκτοί συνεργάτες μας, Κληρικοί και Λαϊκοί, τους οποίους ευχαριστούμε και για των οποίων ο μισθός ευχόμεθα να είναι πολύς εν ουρανοίς.
            Εορτάζοντες τη  λήξη της εφετινής ιεραποστολικής περιόδου, ευχόμεθα και ας ευχηθούμε όλοι να γίνει απαρχή για μια νέα, πιο έντονη, ιεραποστολική προσπάθεια από όλους μας τον επόμενο χρόνο, για να κερδίσουμε περισσότερες ψυχές για το Χριστό.
           
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

† Σύρου & Τήνου Δωρόθεος Β΄