Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Όχι άλλες ανέξοδες παροχολογίες του Θόδωρου Αθηναίου | υπψ Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Τήνος, τολμάμε μαζί

http://www.facebook.com/ athineos.tolmamemazi Ακούμε συχνά αντιπολιτευτικές κορώνες περί αδιαφορίας του Δήμου σε ελλείψεις ή καθυστερήσει...

http://www.facebook.com/athineos.tolmamemaziΑκούμε συχνά αντιπολιτευτικές κορώνες περί αδιαφορίας του Δήμου σε ελλείψεις ή καθυστερήσεις σε προ τετραετίες προεκλογικές υποσχέσεις. Τέτοιου είδους κατηγορίες έχουν σοβαρή βάση, εφόσον στοιχειοθετούν αδιαφορία.

Δεν βλέπω όμως να τεκμηριώνεται αδιαφορία, όταν ο Δήμος έχει χάσει τα 3/4 των των κρατικών ενισχύσεων και έχει μειώσει σημαντικά τα Δημοτικά Τέλη (ως όφειλε σε αυτές τις συνθήκες). Σε όλους μας ανατράπηκαν όσα το 2010 προϋπολογίζαμε, δίνοντας αναγκαστικά προτεραιότητα στα απολύτως απαραίτητα. Πόσο μάλλον ένας κατά πολύ μεγαλύτερος Δήμος από την εποχή που ο Κροντηράς προϋπολόγιζε, με πολύ μεγαλύτερα έξοδα και υποχρεώσεις (Καλλικράτης).

Όταν δεκάδες κρατικοδίαιτοι Δήμοι στη χώρα καταστράφηκαν κι έχουν μπει σε ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο, ο Δήμος Τήνου εξακολουθεί, όχι μόνο να είναι αυτοδύναμος, όχι μόνο να συντηρεί με δικούς του πόρους τα απαραίτητα, αλλά να προχωράει ακόμα και τα μεγάλης σημασίας έργα υποδομής που λίμναζαν εδώ και δεκαετίες (αφαλατώσεις, βιολογικός, νέα σχολεία, κλειστό γήπεδο, ανακύκλωση, κλπ), αναζητώντας χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ (πράγμα καθόλου εύκολο γιατί απαιτεί επάρκεια, εμπειρία, μεγάλη οργάνωση και εμπεριστατωμένες μελέτες) φτάνοντας 7ος σε απορροφητικότητα στη χώρα (3ος, αν βγάλουμε την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα).

Αντικειμενικά, ο εχθρός του καλού είναι το ακόμα καλύτερο και είναι υγιής υποχρέωση μιας αντιπολίτευσης να το αναδεικνύει. Πώς όμως να γίνει πειστική, όταν οι υποσχέσεις της ξεπερνάνε κατά το πολλαπλάσιο τους πόρους που καλείται να διαχειριστεί στη νέα τάξη πραγμάτων; Και τέλος πάντων, κατά τη θητεία της αντιπολίτευσης, με 3πλάσιους πόρους από αυτούς που διαχειρίστηκε ο Κροντηράς, τί έργο έχει να επιδείξει; Την ανάπλαση της Αγκάλης; (!!)

Στην εποχή του "λεφτά υπάρχουν", έχουμε πληρώνει ακριβά την προχειρότητα, τις αοριστολογίες και τα "κομματικά μαντριά". Ο κόσμος σήμερα ακούει, μετρά, σκέπτεται και δεν γίνεται βορά στους ανέξοδους παροχολόγους, που την επόμενη μέρα της εκλογής τους οι παροχές τους βρέθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Ζούμε στα χρόνια που οι εξαγγελίες μετρώνται υπεύθυνα, όσο εμείς τα χρήματα που υπάρχουν στην τσέπη μας, ίσως και παραπάνω. Η διαχειριστική ικανότητα δεν έχει χρώμα, ούτε παράταξη, αλλά πρόσωπο και έργο. Και σήμερα τουλάχιστον, αυτά τα αναγνωρίζω στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κροντηρά.