Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Άσπρο – Μαύρο | Απάντηση ΤΗΝΟΣ – Τολμάμε μαζί

«Άσπρο – Μαύρο» ΤΗΝΟΣ – Τολμάμε μαζί ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                   ...

«Άσπρο – Μαύρο»

ΤΗΝΟΣ – Τολμάμε μαζί

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                                                                                                     Τήνος, 4 Μαΐου 2014
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Άσπρο – Μαύρο» (οφειλόμενη απάντηση στη «Δημιουργική Πορεία»)
Για το Κλειστό Γυμναστήριο: Το Ιερό μας Ίδρυμα παραχώρησε το οικόπεδό του, την 21-3-2001. Ο κ. Κροντηράς δεν ήταν καν Δήμαρχος Εξωμβούργου, στο δε Δήμο Τήνου Δήμαρχος ήταν ο κ. Σάββας Απέργης. Δεν καταλαβαίνουμε την αναιτιολόγητη επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου. Και κάτι ακόμα: Την 28-9-2006 ο Δήμαρχος Αθηναίος διαμαρτύρεται έντονα για το ότι εγκαταλείπεται το έργο (δείτε συνημμένο έγγραφο – σχετικό 1).

Από τότε μέχρι την 31-12-2010, ο κ. Ορφανός πού ήταν; Ο νυν δήμαρχος Τήνου μέχρι και κείνη τη μέρα ήταν δήμαρχος Εξωμβούργου και το ενδιαφέρον του για τη νεολαία της περιφέρειάς του το αποδεικνύει η εκτέλεση σειράς έργων κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στα όριά του (γήπεδο ποδοσφαίρου Στενής, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ σε Φαλατάδο, Κάμπο, Καλλονή και Κέχρο, κλπ).
Για το Βιολογικό, ο κ. Ορφανός φαίνεται να αποδέχεται τα λάθη που έγιναν και στοίχισαν ακριβά, σε χρόνο και σε χρήμα, αλλά, ως συνήθως, υπεκφεύγει. Εκείνος προτίμησε αντί της διορθώσεως των μελετών, την αδράνεια. Όσο για τις απαλλοτριώσεις (δείτε απόφαση ΔΣ με ανάληψη της δαπάνης της απαλλοτριώσεως – σχετικό 2),
αφού κύλησαν «στα χέρια του» οι 15 από τους 18 μήνες της προθεσμίας, σε συνάντηση ενημέρωσης του νέου Δημάρχου (πριν παραλάβει) από τον τότε Δήμαρχο, παρουσία των κ. Άσπρου και Σαλταμανίκα, για το ζήτημα των αποζημιώσεων, ο κ. Ορφανός είπε: «Σας παραδίδω και μια καυτή πατάτα». Που βέβαια αφορούσε, 600.000 ευρώ. Και μάλιστα πρότεινε να πάρουμε τα χρήματα από το Λιμενικό Ταμείο, για την απαλλοτρίωση του Δήμου!!! Αν τολμά, ας με διαψεύσει ο κ. Ορφανός!
Τέλος, ως προς το Α΄ Δημοτικό, μιλάμε για τραγικά και ασυγχώρητα λάθη, που κατά τον κ. Ορφανό, αφορούν μελετητές και υπηρεσίες,  αλλά στην ουσία αντανακλούν στο πρόσωπο του. Όλα τα σφάλματα έχουν γίνει αποδεκτά (!) με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με την παρουσία του κ. Ορφανού. Η δε επιχορήγηση του ΟΣΚ (δείτε απόφαση αποδοχής της – σχετικό 3) καταργήθηκε (δείτε έγγραφο ΟΣΚ – σχετικό 4) λόγω του ότι επί μακρόν δεν εκτελέστηκε το έργο, που όμως ήταν αδύνατο να εκτελεστεί λόγω της απώλειας της οικοδομικής άδειας. Η οποία με τη σειρά της είχε αγνοήσει εντελώς το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλεως Τήνου. Εν ολίγοις, μύλος!
Αναγνωρίζουμε τη συμβολή όσων δούλεψαν για το Δημοτικό Σφαγείο και το Δημοτικό Ελαιοτριβείο και όσων συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο αλλά χωρίς το Δήμο Εξωμβούργου τα έργα αυτά δεν θα υπήρχαν ούτε ως όνειρα θερινής νυκτός.
Ασφαλώς και δεν είμαστε ίδιοι, κε Ορφανέ. Γι αυτό και μας μιμείστε. Το «κανένας μόνος του» στη πόλη της Τήνου, ίσχυσε για πρώτη φορά, από την 1-1-2011. Μέχρι τότε οι πολλοί ήταν μόνοι τους. Εμείς το ανατρέψαμε κι αυτό σπεύσατε να γίνει το νέο προεκλογικό σας σύνθημα. Τα συνθήματα όμως δεν είναι ικανά να αποτινάξουν την ιστορία του καθενός μας ούτε και της δημοτικής του παράταξης.
Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην επικείμενη τηλεοπτική μας αναμέτρηση εφόσον αποδεχτείτε τη σχετική πρόσκλησή μου.
Παναγιώτης Κροντηράς
Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Τήνου