Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στο ξεπούλημα τα ακίνητα στα ελληνικά νησιά σε Γάλλους, Άγγλους, Γερμανούς, Ρώσους και Κινέζους

Γάλλοι, Βρετανοί, Γερμανοί, Ρώσοι και Κινέζοι καταφθάνουν στη χώρα με σκοπό να επενδύσουν αγοράζοντας μία εξοχική κατοικία σε ένα από ...



Γάλλοι, Βρετανοί, Γερμανοί, Ρώσοι και Κινέζοι καταφθάνουν στη χώρα με σκοπό να επενδύσουν αγοράζοντας μία εξοχική κατοικία σε ένα από πολλά και πανέμορφα ελληνικά νησιά. Ειδικότερα, τα τελευταία δύο χρόνια περί τα 285 εκατ. ευρώ έχουν ξοδέψει για την απόκτηση ακινήτων.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της McKinsey, την οποία παρουσιάζει η «Καθημερινή», η ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά, ώστε να καταγράφει ετήσιες πωλήσεις 8.000 εξοχικών σε ξένους αγοραστές, με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ.
Κατά το 2013 η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό για αγορά ακινήτων (κατά κύριο λόγο παραθεριστικών κατοικιών) ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 48,7% σε σχέση με το 2012, όταν είχαν επενδυθεί 113 εκατ. ευρώ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το 2014 θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων για την αγορά εξοχικών ακινήτων, ως αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης που καταγράφεται από το εξωτερικό. Η μείωση των τιμών που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, η συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων τουριστών και φέτος, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μέτρων τόνωσης των αγοραπωλησιών, όπως η μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% και η χορήγηση βίζας σε όσους αγοραστές εκτός Ε.Ε. αποκτήσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, συνθέτουν ένα λίαν ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση των αγορών εξοχικών κατοικιών από ξένους.
«Απόβαση» Ρώσων και Κινέζων στην Κρήτη
Η Ένωση Μεσιτών της Κρήτης κάνει λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από Κινέζους αγοραστές για απόκτηση μεγάλων εκτάσεων εκτός σχεδίου, ενώ μεγάλη είναι και η κινητικότητα από Ρώσους ενδιαφερόμενους αγοραστές για εξοχικές κατοικίες και παραθαλάσσια οικόπεδα.
Ανάλογη εικόνα προκύπτει και από την αγορά της Κέρκυρας και σε μικρότερο βαθμό και των Κυκλάδων, όπου άλλωστε το ενδιαφέρον προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες, λόγω της υψηλής δημοφιλίας νησιών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ιδίως όσον αφορά στην Κέρκυρα, σε πρόσφατη έκθεσή της, η Savills, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων, ξεχωρίζει το «νησί των Φαιάκων», ως έναν από τους βασικούς προορισμούς ξένων αγοραστών εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα, ιδίως τους συνταξιούχους από χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Στις Κυκλάδες η μεγάλη πτώση των τιμών σε ποσοστό που κυμαίνεται από 40% έως 50% ανάλογα με το νησί και την περιοχή από το 2008 μέχρι σήμερα, συνηγορεί υπέρ της προσέλκυσης περισσότερων αγοραστών κατά το 2014.


Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/