Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανακοίνωση του υποψηφίου Δημάρχου Τήνου, Ιακώβου Πρωτόπαπα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΙΑΚΩΒΟΥ      Διανύουμε το 2014 και ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι πεινασμένοι, άσ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΙΑΚΩΒΟΥ


     Διανύουμε το 2014 και ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι πεινασμένοι, άστεγοι, εξαθλιωμένοι που ψάχνουν τα σκουπίδια. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, πετσοκομμένες συντάξεις, oικογένειες που τους έκοψαν το ρεύμα, το νερό. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νέοι, με πτυχία και μεταπτυχιακά στα χέρια τους, που μαραζώνουν γιατί δεν μπορούν να χαρούν τη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια.
Όταν μιλάω γι’ αυτά τα ζητήματα με αποφεύγουν, άλλοι με λένε κομμουνιστή και κάποιοι μου κόβουν και την καλημέρα. Δικαίωμά τους να κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Δικαίωμά μου να συνεχίσω το μονοπάτι που διάλεξα να διαβώ. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες του. Να ξέρατε όμως πόσο καμαρώνω, όταν κάθε πρωί κοιτάω τον Μάκη στον καθρέπτη. Αλήθεια εσείς συμπολίτες αναρωτηθήκατε, γιατί αυτή η “ειδική” μεταχείριση σε όσους αναδεικνύουν τα προβλήματα, που μας έστειλαν πίσω στο μεσαίωνα,  σε όσους αγωνίζονται να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για όσους παλεύουν για μια καλλίτερη ζωή;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, στην Τήνο δήμαρχος θα εκλεγεί ένας από τους δυο “ανεξάρτητους” συνδυασμούς, του Σίμου ή του Παναγιώτη (δεν εννοώ του Αλικάρη). Επομένως, προσωρινά τουλάχιστον λόγος ανησυχίας για Σοβιέτ στο νησί δεν υφίσταται. Άλλωστε είναι τόσο “σατανάδες” οι διακινητές των ψηφοδελτίων και των δύο,  που τα έχω στην κυριολεξία χαμένα. Μου τηλεφωνούν πολλοί γνωστοί, να πάω ψηφοδέλτια του Κροντηρά ή του Ορφανού και μου ζητάνε να σταυρώσω το δικό μου όνομα (Πρωτόπαπας). Ηλικιωμένος στη Χώρα με ρώτησε, καλά το Μάκης από το Νικήτας βγαίνει; Όχι, του απάντησα. Από το Νικήτας βγαίνει ο Κροντηράς και από το Μιλτιάδης βγαίνει ο Ορφανός. Ομολογώ ότι αυτή την πολιτική “ικανότητα”, να εξαπατώ τους ψηφοφόρους δεν την διαθέτω.
Υπάρχει όμως εξήγηση γιατί και σε τοπικό επίπεδο (Δήμου) δεν θέλουν την αντίθετη φωνή και αγωνίζονται να μην εκλεγεί κανένας δημοτικός σύμβουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου. Ορίστε μερικά παραδείγματα.




Καλλικράτης
Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ο ρόλος του Καλλικράτη. Να μάθουν οι δημότες ότι, για να μας αφαιρέσουν κεκτημένα δικαιώματα, έπρεπε πρώτα να διαλύσουν τις Κοινότητες και τους Δήμους. Ότι η νέα διοικητική δομή θα εντείνει την ερήμωση της υπαίθρου, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ανεργία
Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Ποιο είναι άραγε το  αποτέλεσμα από την προώθηση 600 απούλητων κατοικιών στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό να πουληθούν για να χτιστούν άλλες 600 και να αντιμετωπισθεί  η ανεργία, όπως διακήρυττε ο δήμαρχος κ. Κροντηράς;
Ποιος άραγε, είναι σε θέση να αποκαλύψει, ότι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Ορφανού, παρότρυνε επιχειρηματίες να ωφεληθούν από το «πρόγραμμα επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας νέων άνεργων 18-29 ετών», όπως αποκαλούν το σκλαβοπάζαρο των νέων, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος έχει μεταφέρει βιοτεχνία του εκτός Ελλάδας;
Η αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Τουρισμός - προβολή της Τήνου

Ο τουρισμός είναι ανθρώπινη ανάγκη. Εμείς όταν μιλάμε για τουρισμό μιλάμε και για το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές. Επιτέλους δεν είναι όλα εμπόρευμα.
Παρόλα αυτά η τουριστική προβολή δεν εξαρτάται από συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού (Ουτρέχτη, Μιλάνο, Ανατ. Ευρώπη κλπ) με χρήματα μάλιστα που θα μπορούσαν να διατεθούν σε μεγαλύτερες ανάγκες που αντιμετωπίζει ο δήμος.
Στα δημοτικά συμβούλια θα απαιτούμε, η δημοτική αρχή να διεκδικήσει πιο σθεναρά  ασφαλές λιμάνι, για να μην υπάρχουν στο μέλλον φαινόμενα όπως της φωτογραφίας.



Για να προσελκύσεις λοιπόν τουρίστες και κρουαζιερόπλοια πρέπει να έχεις ασφαλές λιμάνι με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές. Πρέπει να προστατεύσεις το περιβάλλον από τα Αιολικά πάρκα, να φροντίσεις τα παραδοσιακά χωριά του νησιού. Να συντηρήσεις και να διαφυλάξεις σαν κόρη οφθαλμού τα αριστουργήματα τέχνης του τόπου μας (περιστερώνες, ανεμόμυλοι, αλώνια) που ενώ αυτά καταστρέφονται, τα ΜΜΕ προβάλλουν τον Ευρωπαϊκό «πολιτισμό» τους, που πριν λίγες μέρες είδαμε στην Γιουροβίζιον.
Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών

Σίγουρα θα μας βρούνε απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησής τους.

Νερό : Σε δημοτικό συμβούλιο  (Νοέμβρης 2011) ο δήμαρχος  διάβασε επιστολή της εταιρείας EΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε, με την οποία  ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με τον δήμο. Το δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής που θα διερευνήσει το θέμα.

Α.Π.Ε : Ο Δήμος Τήνου με την υπ’ αριθμ. 246/2011 ομόφωνη απόφασή του είναι υπέρ της εγκατάστασης των Αιολικών πάρκων στο νησί. Στις δικλείδες ασφαλείας που θέτει το δημοτικό συμβούλιο, η παραχώρηση σε ιδιώτες, δεν αποτελεί κανένα απολύτως πρόβλημα.  Οι ενεργειακές ανάγκες του Τηνιακού λαού δεν σχετίζονται με τέτοιες ιδιωτικές επενδύσεις. Να απαγορευθεί η εγκατάσταση των ιδιωτικών αιολικών πάρκων, όπως άλλωστε απαιτούν οι κάτοικοι και φορείς της Τήνου, με τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών.

Καλλονή – Κελλιά :
Ποιος θα μας εξηγήσει, τι είναι αυτή η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» που ιδρύθηκε το 2012, σε συνεργασία με το Δήμο; Γιατί στα φανταχτερά φυλλάδια των υποψηφίων συμβούλων – ιδρυτικών μελών, δεν αναφέρεται κανένας στον Συνεταιρισμό; Μήπως φοβάστε να αποκαλύψετε ότι στους σκοπούς και στις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού είναι και η ίδρυση μονάδων παραγωγής ενέργειας (π.χ. ανεμογεννήτριες).

Καταπατήσεις δημόσιων χώρων

Υπάρχει σοβαρό πλέον πρόβλημα με τις καταπατήσεις  δημόσιων χώρων προκειμένου οι παραβάτες να μεγαλώσουν την προσωπική τους περιουσία.  Σε ολόκληρη την Ελλάδα οι καταπατητές αξιοποιούν δεόντως τις διασυνδέσεις με ανθρώπους - "κλειδιά" της εξουσίας για να περνούν απαρατήρητες οι κάθε είδους αυθαιρεσίες σε βάρος του Δημοσίου. Και οι άνθρωποι της εξουσίας ενώ έχουν ταχθεί να φυλάσσουν τη δημόσια γη και τους νόμους του κράτους συχνά εμπλέκονται σε παραβάσεις και παρανομίες σχετικές με την καταπάτηση δημόσιων χώρων.
Δήμαρχοι, πολεοδόμοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί, ενώ θεωρούνται από το νόμο σαν "φύλακες - προστάτες" της δημόσιας περιουσίας, πολλές φορές διευκολύνουν τους παρανομούντες, με αντάλλαγμα κάποια πολιτικά και οικονομικά οφέλη.
Δεν θα περάσει απαρατήρητη καμιά καταγγελία καταπάτησης δημόσιας περιουσίας, σε οποιοδήποτε σημείο της Τήνου, ακόμα κι αν δεν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος.
Από την καταπάτηση της μοναδικής πλατείας (παρκινγκ – παιδικής χαράς) του Όρμου Υστερνίων, απέκτησα μεγάλη εμπειρία σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθούν οι καταπατητές, τις διευκολύνσεις που έχουν από διάφορες υπηρεσίες και τον τρόπο που τις αξιοποιούν οι συνήγοροί τους.

Τελειώνοντας θέλω να δηλώσω ότι, έχουμε κοινή αντιμετώπιση με τον Βραζιλιάνο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, Dom Helder Camara :




Και μια αφιέρωση για να παραδειγματιστούμε. Τόσο οι ποιμένες, όσο και το ποίμνιο.



                                                                        

                                                                          Πρωτόπαπας Ιάκωβος (Μάκης)
                                                                           Επικεφαλής

                                                                         Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου