Καραμελωμένα σύκα με κρέμα μασκαρπόνε από τον Chef Ειρηναίο Αράθυμο



Υλικά :

400 γρ. μασκαρπόνε

3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι

6 κ.σ ζάχαρη άχνη

Για τα σύκα :

12 σύκα κομμένα στα τέσσερα

100 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ χυμό λεμονιού

50 γρ. ανθόνερο

1 κοφτό κ.γ κανέλα

1 γλυκάνισο αστεροειδή

50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο


Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε  σε μπολ το μασκαρπόνε, το λικέρ πορτοκάλι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε τα 100 γρ. ζάχαρη ,με τον χυμό λεμονιού σε αντικολλητικό τηγάνι και φτιάχνουμε καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το ανθόνερο, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Βάζουμε σε ταψάκι τα σύκα ανοιγμένα, περιχύνουμε με το αρωματικό σιρόπι, βάζουμε λίγο βούτυρο στη καρδιά κάθε σύκου και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα την κρέμα του μασκαρπόνε πασπαλισμένη με φιστίκια Αιγίνης και στο πλάι τα σύκα.

Tip: Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα του μασκαρπόνε με ανθότυρο.

Και κάτι ακόμα : Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά

Δημοσίευση σχολίου