Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκε το 1ο τμήμα Πληροφορικής στο Γυμνάσιο της Τήνου

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη συμμετοχή εκπαιδευομένων το 1ο τμήμα Πληροφορικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Τήνου. Τμήμα με γνωστικό αντικ...



Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη συμμετοχή εκπαιδευομένων το 1ο τμήμα Πληροφορικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Τήνου. Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο "Διαδικτυακά Εργαλεία και Υπηρεσίες στην Καθημερινή Ζωή", στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες γνώσεις για την χρήση και την εξοικείωση με  διάφορες σημαντικές εφαρμογές, που πλέον είναι απαραίτητες στην ενασχόληση με το διαδίκτυο.

Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο τμήμα αυτό ήταν:

  • Χρήση και  εξοικείωση με την εφαρμογή Skype
  • Χρήση του Team Viewer
  • Χρήση της σελίδας Google Maps και Google Earth
  • Χρήση Torrents
  • Εξοικείωση με την σελίδα Gsis  του Υπουργείου Οικονομικών για φορολογικά θέματα
και πολλά άλλα....

Ήδη τρέχει το δεύτερο μισό του τμήματος με γνωστικό αντικείμενο "Υπολογιστικά Φύλλα-Παρουσιάσεις", στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν από την αρχή μέχρι ένα εξιδεικευμένο επίπεδο τις εφαρμογές γραφείο Excel και Powerpoint.
Ενώ σήμερα ξεκινάει το τμήμα με γνωστικό αντικείμενο "Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης", στο οποίο πλέον δεν μπορούν άλλοι εκπαιδευόμενοι λόγω της πληρότητας του τμήματος....

Τμήματα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε....

Στα τμήματα τα οποια μπορείτε να λάβετε μέρος και να λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων πληροφορικής είναι τα παρακάτω:

1) Διαδικτυακά Εργαλεία και Υπηρεσίες  στην Καθημερινή Ζωή.

Διάρκεια Τμήματος: 25 ώρες
Έναρξη Τμήματος: 08 Ιουνίου 2014
Θεματολογία Μαθημάτων:

H θεματική ενότητα «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» έχει ως στόχο, με ένα συνεκτικό και περιεκτικό τρόπο, να ξεναγήσει τους εκπαιδευόμενους στους τομείς όπου το διαδίκτυο σήμερα έχει εισχωρήσει στην καθημερινή ζωή.
Έτσι, πραγματεύεται θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και στο πώς το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει το χρήστη να λειτουργεί περισσότερο αποτελεσματικά, ενημερωμένα, ξεκούραστα και σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα, βασικοί τομείς που αναλύονται στη θεματική ενότητα είναι η σύνδεση του διαδικτύου με την καθημερινή επικοινωνία, τις αγορές, την ενημέρωση και πληροφόρηση, τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη, την εκπαίδευση και τη μάθηση, την εργασία και την ψυχαγωγία, καθώς και βασικά θέματα ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου.
Είναι προφανές ότι οι στόχοι της θεματικής ενότητας είναι αδύνατο να εξαντληθούν στη θεματολογία που αφορά στη χρήση του διαδικτύου στην καθημερινή ζωή. Ωστόσο, γίνονται οι κατάλληλες προτάσεις ώστε οι εκπαιδευόμενοι να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερα θέματα από αυτά που αναλύονται στις σελίδες του υλικού της θεματικής ενότητας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για δήλωση Συμμετοχών:  6934222370