Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ευχαριστήριο εκλογών από τον Παντελεήμων (Παντελής) Αρμάος

Οι ευχαριστίες προς όλους είναι εγκάρδιες και ολόψυχες για τη συμμετοχή σας στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, τη μεγάλη στήριξη το...

Οι ευχαριστίες προς όλους είναι εγκάρδιες και ολόψυχες για τη συμμετοχή σας στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, τη μεγάλη στήριξη του συνδυασμού μας «Δημιουργική Πορεία» του Δημάρχου πλέον Σίμου Ορφανού και τη για δεύτερη φορά προτίμησή σας προς το πρόσωπό μου. Εκφράζω επί πλέον τις ευχαριστίες μου και στους συμπολίτες μου, που για τους όποιους λόγους στήριξαν τους άλλους συνδυασμούς, πολλοί από τους οποίους εξέφραζαν την αποδοχή και την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό μου.

Έχοντας κλείσει ένα υπηρεσιακό κύκλο, η ενασχόλησή μου με τα κοινά του νησιού μας, είχε την αναφορά της αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο και τον τόπο μας.

Έτσι προχώρησα στην 1η θήτευση των 3,5 χρόνων στο Δημοτικά δρώμενα, με χαμηλούς τόνους, ευπρέπεια και γόνιμες προτάσεις, στην προσπάθεια να βοηθηθούν οι διοικούντες για το κοινό καλό. Επιπλέον πιστεύω, ότι οι διαφορετικές απόψεις οδηγούν με τον συγκερασμό τους στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Χωρίς εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακές τακτικές, που φαίνεται προσωρινά πως αποδίδουν, τελικά όμως δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Στην ίδια πορεία χαράσσεται η συνέχεια με σύνεση, μεθοδικότητα, συλλογικότητα, ρεαλιστικό βηματισμό, πνεύμα δικαιοσύνης και κοινωνική ευαισθησία. Με νηφαλιότητα και στάση νουνεχή, χωρίς ανέφικτες υποσχεσιολογίες, αλλά έχοντας κατά νου το του Μπίσμαρκ «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» στην ορθή εφαρμογή του. Σπουδαίας σημασίας το τρίπτυχο στις σχέσεις μας προς τους πολίτες, που έθεσε ο Δήμαρχος Σίμος Ορφανός και ο συνδυασμός μας Δημιουργική Πορεία: ειλικρίνεια, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια.

Κορυφαίο ζήτημα κατά την άποψη μου είναι το θέμα της Νησιωτικότητας που προσδιορίζει το χαρακτήρα του χώρου στον οποίο ζούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταστήσουμε πράξη, συντονισμένα και όλοι μαζί (Περιφέρεια, Δήμοι, Φορείς, Σύλλογοι), και όχι γράμμα κενό που είναι σήμερα, καίτοι υπάρχει πρόνοια στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισσαβώνας και στο Ελληνικό Σύνταγμα. Η στιγμή είναι πρόσφορη σαν εκκίνηση με την υπό διαβούλευση «ρήτρα νησιωτικότητας» που θα πρέπει να προβλέπει ότι όλες οι πράξεις της Διοίκησης θα πρέπει να διαπνέονται από τη λογική του νησιωτικού χώρου.

Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός μέσα στην κοινωνία μας, ένας από σας, δίπλα στους Φορείς και τους Συλλόγους του Νησιού μας, για να δημιουργούμε όλοι μαζί και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, ώστε να οδηγούμαστε ολοένα και πιο κοντά στην επίλυσή τους, πράγμα που θα συμβάλλει στην πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων του νησιού μας και του ευρύτερου νησιωτικού περίγυρού μας.

Με τις πιο θερμές ευχαριστίες και μεγάλη εκτίμηση

Παντελεήμων (Παντελής) Ι. Αρμάος
Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου

Μάιος 2014