Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΟ ΤΗΝΟΥ

  Συρμαλένιος Νίκος   Βουλευτής Κυκλάδων www . syrmalenios . gr ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΡΜΑ...


 Συρμαλένιος Νίκος
 Βουλευτής Κυκλάδων

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΟ ΤΗΝΟΥ

Νοέμβριος 2013: 7 μήνες έχουν περάσει από την αποστολή του αιτήματος του σχολείου για πλήρωση της κενής θέσης ΠΕ Γλύπτη προς το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ειδικότητα απαραίτητη για τη λειτουργία της μοναδικής αυτής Σχολής στην Ελλάδα που ειδικεύεται στη Μαρμαρογλυπτική, η οποία παράγει εξαιρετικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο.
Φλεβάρης 2014: 3 μήνες αργότερα προκηρύσσεται η θέση, με «λάθος» προδιαγραφές, δηλαδή ΠΕ Διευθυντή και όχι γλύπτη που χρειάζεται το Σχολείο.
Μάρτης 2014: 3 μήνες έχουν περάσει από την ερώτηση που καταθέσαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία και παραμένει αναπάντητη:
 «Σχετικά με την “ατυχή”  προκήρυξη για την πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ΠΕ Γλύπτη στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών στον Πάνορμο Τήνου.»[1]
Μάιος 2014: η θέση επαναπροκηρύσσεται με ακόμα πιο «λάθος» διευρυμένους όρους, πράγμα που εγείρει ερωτηματικά ως προς την «φωτογράφηση» των υποψηφίων… Η προκήρυξη λήγει στα μέσα Ιουνίου.
Οι σπουδαστές του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου επανειλημμένως  έχουν αποστείλει επιστολές για τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχει κάποιος ο οποίος διεκδικεί την θέση, οι οποίες αν και απλά υποδεικνύουν τους όρους πλήρωσης της θέσης του εκλιπόντος προηγούμενου Διευθυντή-γλύπτη σύμφωνα την προκήρυξη του 2002 και με το καταστατικό, αγνοήθηκαν επιδεικτικά.


Δυστυχώς, λόγω του αιφνιδιαστικού και απαράδεκτου κλεισίματος της Βουλής, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε καμία ενέργεια κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Δηλώνουμε όμως απερίφραστα την υποστήριξή μας στο δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σπουδαστών του Σχολείου και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να πράξει επιτέλους τα δέοντα με διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμό στην μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση της Τήνου.  Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για τους σπουδαστές