Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συναυλία - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 «Ακρογιαλιές δειλινά» Συναυλία αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη από την Ορχήστρα Φίλων το...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014
«Ακρογιαλιές δειλινά»
Συναυλία αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη
από την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής η νεοσύστατη Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συναυλία, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, ώρα 20:30, στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου. Η συναυλία, με τίτλο «Ακρογιαλιές δειλινά», θα είναι αφιερωμένη στον «πατριάρχη» του ρεμπέτικου τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατό του.
Αντλώντας υλικό από ένα έργο πλουσιότατο σε μέγεθος και ποιότητα, η Ορχήστρα ανατρέχει σε τρεις δεκαετίες (1930-1950) για να θυμίσει στο κοινό ανεπανάληπτα τραγούδια, όπως «Αρχόντισσα», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Γιατί με ξύπνησες πρωί», «Άσπρο πουκάμισο φορώ». Επιβεβαιώνοντας, στην ουσία, εκείνο που ο ίδιος ο Τσιτσάνης έλεγε: Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου, διότι κι αυτό το θεωρούσα χρέος. Έγραψα για την Ελλάδα, για τη φτώχεια, για τη γυναίκα, για την εργατιά, για τον πόνο, για την αδικία, για το χαμό, για τη φυγή, για τη λευτεριά, για τον πόθο, για το ανικανοποίητο. Και πού δε φτερούγισε η φαντασία μου όλα αυτά τα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο μουσικός Δημήτρης Ουλής θα παρουσιάσει στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη ενώ, επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα από συνέντευξή του. Στην εκδήλωση συμπράττει η Χορωδία του Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου, υπό τη διεύθυνση της Μαργαρίτας Σαλταμανίκα, συμμετέχοντας φιλικά σε τρία τραγούδια.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ευχαριστεί θερμά τα παιδιά του Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστα και Βικτωρία, καθώς και τον μουσικό εκδοτικό οίκο Seed Point Music Publishing, για την πολύτιμη συμβολή τους στην οργάνωση της συναυλίας.

Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας
Δημιουργήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν στην Τήνο και αγαπούν τη μουσική. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Βιδάλη (μπουζούκι), Στέλλα Δελατόλα (κιθάρα, τραγούδι), Γιώργο Δεσύπρη (μπουζούκι), Βαγγέλη Καγιώργη (κρουστά), Αγνή Καλουμένου (τραγούδι), Κωνσταντίνο Κώστα (ακορντεόν), Γιάννη Μιχαήλ (λαουτοκίθαρο), Ελένη Μπαΐλη (κρουστά), Βαγγέλη Μπακτή (μπαγλαμάς, τραγούδι), Αργύρη Ξυπολιτίδη (κιθάρα), Γιώργο Πιπέρη (κιθάρα, τραγούδι), Ειρήνη Ράλλη (μπαγλαμάς, τραγούδι), Ιάκωβο Σκαλκώτο (μπουζούκι).
Η καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Ορχήστρας ανήκει στην Ελένη Μπαΐλη, ενώ τη γενική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Κουμεντάκης.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.





Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr