Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Τήνος σε μια στέρεη αναπτυξιακή πορεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπογράφηκαν, την τελευταία εβδομάδα, από το Δήμο Τήνου, τα συμφωνητικά εκτέλεσης για τα εξής έργα και προμήθειες: 1...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφηκαν, την τελευταία εβδομάδα, από το Δήμο Τήνου, τα συμφωνητικά εκτέλεσης για τα εξής έργα και προμήθειες:
  1. 1.      Μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος, τύπου αντίστροφης όσμωσης (R.O.), ελάχιστης παραγωγής 500 m3 ημερησίως, προϋπολογισμού 423.400,00 €, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, που έρχεται να ενισχύσει αποφασιστικά την επάρκεια νερού στην πόλη.
  2. Αυτόματα συστήματα επεξεργασίας νερού, προϋπολογισμού 432.169,60€ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Η προμήθεια αφορά 8 συστήματα επεξεργασίας και αυτόματης διάθεσης πόσιμου νερού με κερματοδέκτη, συνολικής δυναμικότητας 12.000 λίτρων τη μέρα  και 12 αυτόνομα συστήματα φίλτρανσης και απολύμανσης νερού γεωτρήσεων – πηγών, δυναμικότητας 15,00 κ.μ./ώρα. Τα συστήματα  διάθεσης του νερού θα τοποθετηθούν σε τρία (3) σημεία της πόλης, στο Πόρτο, στον Πύργο, στην Κώμη, στο Πεντόστρατο και στον Τριπόταμο, ενώ τα συστήματα φίλτρανσης και απολύμανσης θα τοποθετηθούν στις περιοχές: Υστέρνια, Κώμη, Τριπόταμος, Στενή, Μυρσίνη, Λουτρά, Κέχρος, Κιόνια, Φαλατάδος, Σκαλάδος, Κτικάδος και Κάμπος.
  3. Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Τήνου, προϋπολογισμού 431.963,50 ευρώ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με την Ιερή Μητρόπολη Σύρου – Τήνου. Το Κέντρο θα εξυπηρετεί τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου παρέχοντας υπηρεσίες βασικής φροντίδας υγείας, προληπτικής ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης, κυρίως όμως θα μπορεί να αναλάβει τη σίτιση 120 ατόμων τη μέρα.
  4.  Προμήθεια φορητού ρυμουλκούμενου συστήματος βιολογικής φίλτρανσης ακαθάρτων, προϋπολογισμού 68.440,00 ευρώ από πόρους του Δήμου. Θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Καλλονής για την επεξεργασία των λυμάτων των οικισμών Καλλονής, Καρκάδου, Κάτω Κλείσματος και Αετοφωλιάς. Το σύστημα αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο

Η Τήνος, βήμα – βήμα, αλλάζει στον τομέα των υποδομών, θέτοντας σήμερα τις βάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας δημοτών και επισκεπτών μας και για μια στέρεη αναπτυξιακή πορεία και το σπουδαιότερο, μέσω της εκμετάλλευσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων χρηματοδότησης.