Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Ψαρεύουμε γόπες» | Ψηφίστε για την επιλογή της δεύτερης παραλίας της Περιβαλλοντικής Δράσης μας

Από τις 5 Ιουνίου και έως τις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε για τη δεύτερη παραλία όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση μας «Ψαρεύουμε γόπες».

Από τις 5 Ιουνίου και έως τις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε για τη δεύτερη παραλία όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση μας «Ψαρεύουμε γόπες».

Οι παραλίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι οι κάτωθι:
Καλάμια 
Αγιος Φωκάς 
Άγιος Φωκάς-Βρέκαστρο 
Αγία Κυριακή-Σκυλαντάρ 
Πόρτο-Δροσουλίτες 
Λαούτη 
Σάντα Μαργαρίτα 
Παχιά Άμμος 
Τσαμπιά-Κιόνια 
Κιόνια-Tinos Beach 
Άγιος Ρωμανός 
Καλύβια Καρδιανής 
Ρόχαρη Πάνορμος
Βασικό κριτήριο για την επιλογή της παραλιών ήταν να είναι αμμώδεις.

Τι είναι όμως η Δράση «Ψαρεύουμε γόπες»;

Είναι γνωστό ότι τα υπολείμματα του τσιγάρου και οι γόπες περιέχουν ίνες οξικής κυτταρίνης (είδος πλαστικού), βαρέα μέταλλα, αιθυλοφαινόλη, υπολείμματα παρασιτοκτόνων κ.α. Τα συστατικά αυτά καταλήγουν ως αιωρούμενα σωματίδια στην θάλασσα και απορροφώνται ως τροφή από τους θαλάσσιους οργανισμούς επηρεάζοντας όλη τη διατροφική αλυσίδα.
Έτσι στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Helmepa) προγραμματίζουμε για τις 9 Αυγούστου τη διανομή εξακοσίων χάρτινων σταχτοδοχείων σε καπνιστές λουόμενους σε δύο παραλίες του νησιού μας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη θωράκιση της υγείας μας.
Η μία παραλία επιλέξαμε να είναι η Κολυμπήθρα.
H δεύτερη είναι αυτή που εσείς θα επιλέξετε.
Όσοι από τους κατοίκους του νησιού ή φίλους της Κοιν.Σ.Επ. επιθυμούν να  συμμετάσχουν στην υλοποίηση και προβολή της δράσης, παρακαλούμε να δηλώσουν διαθεσιμότητα (δια μέσου internet  στις διευθύνσεις μας είτε τηλεφωνικά).

http://kalloni-tinos.gr