Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Καραβίδες φρικασέ με φινόκιο και μάραθο!

Υλικά: 800 γρ. καραβίδες 50 γρ. κρεμμύδι 1 σκελ. σκόρδο 30 γρ. πράσο 30 ml ούζο 200 ml άσπρο κρασί κατά προ...

Υλικά:


800 γρ. καραβίδες

50 γρ. κρεμμύδι

1 σκελ. σκόρδο

30 γρ. πράσο

30 ml ούζο

200 ml άσπρο κρασί

κατά προτίμηση ζωμό ψαριού

250 γρ. φινόκιο

κατά προτίμηση μάραθο και μαϊντανό

50 γρ. βούτυρο 

50 ml κρέμα γάλακτος

1 τμχ κρόκο αυγού

1 τμχ λεμόνι



Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τις καραβίδες από τα κελύφη και βγάζουμε το μαύρο εντεράκι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και πράσο. Προσθέτουμε το ψαχνό των καραβίδων και ροδίζουμε έντονα. Σβήνουμε με λίγο ούζο και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 της αρχικής ποσότητας. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ζωμό ψαριού και αλατοπιπερώνουμε. Έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες το φινόκιο και το ζεματάμε. Προσθέτουμε στις καραβίδες το φινόκιο, τον ψιλοκομμένο μάραθο και μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγο ακόμα. Δένουμε την παρασκευή με τον κρόκο του αυγού  και την κρέμα προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσουμε τη σάλτσα αλλά και να δώσουμε περισσότερη γεύση.

Τips: Το μαγείρεμα του φαγητού δεν πρέπει να είναι μακράς διαρκείας διότι τα θαλασσινά γίνονται πιο σφικτά.
         Μπορούμε να τσιγαρίσουμε το φινόκιο από την αρχή ή προσθέτοντάς το στην καραβίδα.
         Αντί για ούζο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο αρωματικό ποτό.

Και κάτι ακόμα: 
    Το ψάρι για να έχει τη σωστή γεύση πρέπει να κολυμπήσει τρεις φορές: σε νερό, σε βούτυρο και σε κρασί.