Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η πιο μαγευτική πισίνα της Ελλάδας βρίσκεται στην Τήνο!

Η πιο μαγευτική και εντυπωσιακή πισίνα βρίσκεται στην Τήνο. Πρόσφατα, το αρχιτεκτονικό γραφείο  Kois Associates Architects  κατασκεύασε ...

Η πιο μαγευτική πισίνα της Ελλάδας βρίσκεται στην Τήνο!

Η πιο μαγευτική και εντυπωσιακή πισίνα βρίσκεται στην Τήνο. Πρόσφατα, το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associates Architects κατασκεύασε μια μοντέρνα και πολυτελή κατοικία στο Νότιο τμήμα του νησιού σε πρότζεκτ Mirage House. Η κατοικία διαθέτει μια εκπληκτική πισίνα που λειτουργεί ως οροφή και φυσικό “καμουφλάζ”.

Παράλληλα παρέχει θερμική μόνωση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Καλύπτοντας την οροφή από άκρη σε άκρη, το νερό δημιουργεί μια μαγευτική οφθαλμαπάτη και παίζει το ρόλο ενός υπερμεγέθους καθρέφτη που αντικατοπτρίζει τον ελληνικό ουρανό και το βραχώδες τοπίο.
pisina-tinos

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο η τοποθεσία που επιλέχθηκε προσφέρει προστασία από τους ανέμους ενώ το φυσικό πλάτωμα που από την αρχή είχε χαρακτηριστεί ως η βέλτιστη θέση για την κατοικία, καθώς θα ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στο τοπίο λόγω της εκσκαφής. Η οικία εκτείνεται σε ένα επίπεδο και έχει μια επιφάνεια 198 τετραγωνικών μέτρων που προσφέρει πανοραμική θέα στο χερσαίο και θαλάσσιο τοπίο.
pisina-tinosc

Η αρχιτεκτονική προσέγγισή ήταν δωρικού ρυθμού ενώ χρησιμοποιήθηκαν υλικά από το νησί καθώς και τοπικές τεχνικές. Από απόσταση ειδικά εάν προβληθούν από την πορεία της προσέγγισης, σε υψηλότερο έδαφος, το μόνο ορατό χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι η πισίνα η οποία φαντάζει σαν προέκταση της θάλασσας. Το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας αντανακλά το περιβάλλον και κατά τη διάρκεια της νύχτας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.
pisina-tinosj
pisina-tinose
pisina-tinosh

 Cyclades24.gr