Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Χειροπέδες σε ομάδα διαρρηκτών που είχε ρημάξει σπίτια και ξενοδοχεία στην Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του AT Θήρας, εγκληματική ομάδα Αλβανών υπηκόων, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλ...

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του AT Θήρας, εγκληματική ομάδα Αλβανών υπηκόων, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης...

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Αστυνομίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του ΑΤ Θήρας, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης 11/6, με την αυτόφωρη διαδικασία, τρία από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 25, 27 και 28 ετών και αναζητείται ένας ακόμα 29χρονος ομοεθνής τους, ενώ εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού:

- Τα ξημερώματα της 5/6/2014, διέρρηξαν οικία, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

- Τα ξημερώματα της 7/6/2014, διέρρηξαν ξενοδοχείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

- Κατά το χρονικό διάστημα από 8/6/2014 έως 11/6/2014, διέρρηξαν οικία σπάζοντας την κλειδαριά της εισόδου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα αντικείμενα.

- Στις 8 προς 9/6/2014, διέρρηξαν μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, κούτες με τσιγάρα και χρήματα.

- Βραδινές ώρες της 10 προς 11/6/2014, από κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης αφαίρεσαν χρυσά – ασημένια κοσμήματα και πολύτιμους λίθους συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

- Το βράδυ της 11/6/2014 διέρρηξαν κυλικείο, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διέμεναν οι δράστες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, χρήματα (8 δολάρια Αμερικής και 400 ευρώ) και ένα ζευγάρι γάντια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επίσης, όπως προέκυψε σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (25χρονου και 28χρονου) εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου, για παρόμοια αδικήματα – κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Επιπλέον, και οι τρεις δράστες διέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκε πλαστογραφημένη άδεια διαμονής με τα στοιχεία του.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξέταση τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


Πηγή : http://www.plektani.gr/