Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 191η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου τελέσθηκε το πρωί Πανηγυρική Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων...

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου τελέσθηκε το πρωί Πανηγυρική Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή Εφημερίων της ιεράς νήσου, του Δημάρχου Τήνου και Δημοτικών Συμβούλων, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Περιφερειακού Συμβούλου Τήνου, της Περιφερειακής Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, του Λιμενάρχη Τήνου, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ηγουμένης και Μοναχών της Μοναστικής Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, του Προέδρου του Συλλόγου των εν Αθήναις Τηνίων, Προέδρων και μελών τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθους πιστών Τηνίων και προσκυνητών από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, τη Σύρο, τη Χίο και άλλες περιοχές της Πατρίδος μας.
Το θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ εχειροθέτησε Αναγνώστες δύο νέους, οι οποίοι φιλοπόνως διακονούν το Ιερό Ίδρυμα και το ιερό Βήμα του Ναού της Ευαγγελιστρίας, τους γονείς των οποίων συνεχάρη και ευχαρίστησε.
Ακολούθως, η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικώς προς την προτομή του αοιδίμου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ, επί της Αρχιερατείας του οποίου ευρέθη η Ιερά Εικόνα, όπου ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση και κατετέθη στέφανος εκ μέρους του Προέδρου της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β΄.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Αίθουσας του Προσχολικού Κατηχητικού Σχολείου Τήνου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στη σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε όλους, όσοι συνήργησαν στην ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό της Αίθουσας καθώς και όλους τους Κληρικούς και Λαϊκούς Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως στο έργο της Κατηχητικής Διακονίας παιδιών προσχολικής ηλικίας και απένειμε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς τους παρισταμένους Ευεργέτες, που χορήγησαν σε μεγάλο βαθμό την ολοκλήρωση του έργου.