Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μεταφέρεται στην Ποσειδωνία ο ΟΠΑΔ Κυκλάδων για να μη βάλει λουκέτο

Στον  ΟΠΑΔ  (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) αναμένεται να παραχωρηθεί μέρος της  Έπαυλης Τσιροπινά του  π. δημαρχείου Ποσε...

epavlh tsiropina
Στον ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) αναμένεται να παραχωρηθεί μέρος της Έπαυλης Τσιροπινάτου π. δημαρχείου Ποσειδωνίας.
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Επιχειρησιακής Δραστηριότητας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, το δημοτικό συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση τμήματος του α’ ορόφου της Έπαυλης Τσιροπινά για τη φιλοξενία των υπηρεσιών του ΟΠΑΔ. Η παραχώρηση θα γίνει για 5 χρόνια και ο ΟΠΑΔ θα συμμετέχει στα λειτουργικά έξοδα.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΔ Κυκλάδων που εδρεύει στην Σύρο έχει αρμοδιότητα για όλα τα νησιά του νομού. Ωστόσο, λόγω των γενικότερων δημοσιονομικών περικοπών υπάρχει κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στον τοπικό ΟΠΑΔ και να μεταφερθεί στη Ρόδο. Γι αυτό και υποβλήθηκε αίτημα προς το Δήμο με σκοπό την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε να απαλλαγεί ο Οργανισμός από τα μισθώματα και να εξοικονομήσει τα λειτουργικά έξοδα.
Το αίτημα έγινε δεκτό από το Δήμο και το πιθανότερο είναι, σχετικά σύντομα να μεταφερθεί ο ΟΠΑΔ στην περιοχή της Ποσειδωνίας και να λειτουργεί κάτω από νέα στέγη.