Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έρχεται η ένατη γιορτή αγκινάρας στην Τήνο

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στο χωριό Κώμη Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τηνιακών προϊόντων και τη φιλόξενη...

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στο χωριό Κώμη

Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τηνιακών προϊόντων και τη φιλόξενη διάθεση που διακρίνει τους κατοίκους της Τήνου, έρχεται για 9η συνεχή χρονιά στο όμορφο χωριό της Κώμης. Η γιορτή της Αγκινάρας θα πραγματοποιεί φέτος το Σάββατο 21 Ιουνίου. 

Κάθε χρόνο οι γυναίκες του χωριού Κώμη βάζουν τα δυνατά τους και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν ντόπιους και επισκέπτες δημιουργώντας παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές με βάση τις αγκινάρες, τις οποίες προσφέρουν οι παραγωγοί του χωριού. 



Ιδιαίτερες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές, προσφέρονται στους λάτρεις του φαγητού, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. 

Αποτελώντας μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων, που αναβιώνουν έθιμα της ενδοχώρας του νησιού, η γιορτή αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από πλήθος κόσμου. 



Η δράση υλοποιείται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου με τη συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ στη γιορτή θα συμμετέχει και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου. 

http://www.newsbeast.gr