Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μύκονος: Βάζουν λουκέτο από σήμερα όλα τα μπαρ!

Σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τους προβαίνουν από σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου, οι επιχειρηματίες στον κλάδο διασκέδασ...



Σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τους προβαίνουν από σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου, οι επιχειρηματίες στον κλάδο διασκέδασης της Μυκόνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του νόμου 4249/2014 (ΦΕΚ 73 τ. Α’ της 24/03/2014 άρθρα 56 και 57) του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του συνδέσμου νυχτερινής διασκέδασης το Σάββατο 7/6, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων νυχτερινής διασκέδασης από σήμερα και για 10 ημέρες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος αναφέρεται η "ασυμβατότητα" σειράς ρυθμίσεων με βασικές συνταγματικές παραδοχές καθώς και το γεγονός ότι παρότι οι νομικές υπηρεσίες της Αστυνομίας διαπιστώνουν κενά στο νομό και θεωρούν αναγκαία την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, πάρα ταύτα οι αστυνομικές αρχές σπεύδουν σε εφαρμογή του σφραγίζοντας μαγαζιά με τραγικές συνέπειες για το νησί, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και την οικονομία του νησιού.
Ο ίδιος νόμος, οπως τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Θεοχάρης, στερεί το συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη να μπορεί να προσφύγει στον φυσικό του Δικαστή και να εκφράσει εκεί τις απόψεις του καθώς και τις αντιρρήσεις του κατά των αποφάσεων σφράγισης από τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, αφού με αυτές θίγονται δικαιώματά ή συμφέροντα του. 
Τιμωρούνται οι επιχειρηματίες 
Με την αιφνίδια εφαρμογή των αμφιλεγόμενων νέων μέτρων και μάλιστα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές μετά τις 03.00 π.μ. Δηλαδή, σε μια εποχή όπου ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σε μια εποχή που ζούμε με δανεικά,  η αντισυνταγματική -κατά τους νομικούς μας- τροπολογία, καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του καταδικάζει την επιχειρούμενη ως άνω διαδικασία, "με την οποία συντελείτε  πλήρης κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου. Η αιφνίδια εφαρμογή των αμφιλεγόμενων νέων μέτρων βρίσκει την επιχειρηματική μας κοινότητα και τους εργαζομένους μας παντελώς απροετοίμαστους, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε επιχειρηματική ανασφάλεια και ασταθές περιβάλλον, ενώ καταστρατηγείται και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργασίας".
Παράλληλα οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται, διότι αυτή η κατάσταση, αφενός πλήττει βάναυσα τον τουρισμό στο νησί μας και ταυτόχρονα περιορίζει σημαντικά τα έσοδα του κράτους εν μέσω οικονομικής κρίσης, αφετέρου κατά τρόπο άδικο και ανάλγητο πλήττει ανεπανόρθωτα τον μέσο επιχειρηματία – καταστηματάρχη καθώς και χιλιάδες εργαζομένους στο νησί μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τον οικονομικό αφανισμό, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.  
Τέλος καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες και το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όπως άμεσα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος και των παραμέτρων του, στην επανεξέταση των διατάξεων του νόμου 4249/2014 καθώς και στην έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίσει την εφαρμογή του ως άνω νόμου. 
"Δεν αρκεί να πανηγυρίζουν, οι Διοικούντες, για τον τουρισμό. Καιρός είναι να αναλάβουν και τις ευθύνες τους, για τα εμπόδια που δημιουργούνται και πλήττουν ένα τομέα από τον οποίο προσδοκά οφέλη η χώρα και για τα οποία, χάρη στις δικές μας προσπάθειες, πάλι οι ίδιοι θα πανηγυρίζουν ως δικό τους κατόρθωμα" καταλήγει η ανακοίνωση.
Στο πλευρό των επιχειρηματιών στέκεται και η νυν και η νέα Δημοτική Αρχή, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αντιπροσωπεία Δήμου και Επιχειρηματιών να κατέβει στην Αθήνα για να θέσει το πρόβλημα στα συναρμόδια Υπουργεία. 
Πηγή: mykonosdaily.g