Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

  Στην Τήνο βρέθηκε επίσημη ρωσική αντιπροσωπεία, με αφορμή την επέτειο των 240 χρόνων από τότε που ο ρωσικός στόλος απελευθέρωσε τις Κυκλά...


 Στην Τήνο βρέθηκε επίσημη ρωσική αντιπροσωπεία, με αφορμή την επέτειο των 240 χρόνων από τότε που ο ρωσικός στόλος απελευθέρωσε τις Κυκλάδες από τους Τούρκους, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ρώσων Μεταναστών στην Ελλάδα ‘Σ.Ι. Ντεμίντοβα’, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου.
        Η επίσκεψη συνδυάστηκε με την προσπάθεια που κάνει το νησί μας, με δεδομένους τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς του Ρωσικού στόλου και της Τήνου κατά την περίοδο 1769-1774, να αναπτύξει νέους δεσμούς στον τομέα του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων.

          Την Τρίτη 11/10 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, η επίσημη υποδοχή των αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων ήταν: ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, ο Διευθυντής του Ιδρύματος της Ρωσικής Διασποράς της Κυβέρνησης της Ρωσίας, ο Υποδιευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Σύμβουλος του Κρατικού Γραμματέα της Ενωμένης Δημοκρατίας Ρωσίας και Λευκορωσίας, ο Διευθυντής του γραφείου των μέσων μαζικής ενημέρωσης ΙΤΡΡ ΤΑSS, ο Διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Τέχνης και Επιστήμης της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η Γενική παραγωγός του Οργανισμού θεατρικών εκδηλώσεων στη Ρωσία, η Πρόεδρος και μέλη της Πανελλήνιας ένωσης Ρώσων Μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και φορείς τουρισμού και επενδύσεων. 
          Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη, στην οποία τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι συλλογικοί φορείς του νησιού μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, του εμπορίου και των επενδύσεων. Οι εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν σχετικά με τις δυνατότητες  συνεργασίας που θα συμβάλλουν στο άνοιγμα αμφότερων των αγορών. Πρώτος στόχος ορίστηκε, μετά πρόταση του Πρόξενου, η συμμετοχή της Τήνου στην ετήσια διεθνή έκθεση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μόσχα, με τη συνεργασία του τουριστικού γραφείου Σλάβα Τούρς, ο διευθυντής του οποίου παραβρέθηκε στη σύσκεψη.  Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του νησιού μας στη Μόσχα και αντίστοιχη στην Τήνο με θέματα από τη Ρωσία, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα οι δύο λαοί τον πολιτισμό αλλά και τους ιστορικούς δεσμούς τους. Σημαντική πρόταση κατατέθηκε από το γραφείο Σλάβα Τουρς, για προσφορά τουριστικών πακέτων με απευθείας πτήσεις charter στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.
        Η Ρωσική αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής της, γνώρισε από κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Τήνου, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης, παρακολούθησε τον εσπερινό που τελέστηκε στην Αγία Αικατερίνη Κάμπου, στον Ναό, ο οποίος αναγέρθηκε με τη σημαντική συμβολή των Ορλώφ κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
        Αξίζει να σημειωθεί η ανταπόκριση όλων των συλλογικών φορέων του νησιού μας στο κάλεσμά μας για συνεργασία, προκειμένου να αναπτυχθούν δεσμοί συνεργασίας στον τομέα του θρησκευτικού - πολιτιστικού τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων, επ΄ ωφελείας αμφοτέρων των πλευρών. Οι στόχοι είναι υψηλοί και η προσπάθεια που μόλις άρχισε, θα συνεχιστεί με συνέπεια.