Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Οξωμεριά της Τήνου» του Συγγραφέα - Ιστορικού π. Μάρκου Φώσκολου στο ΙΤΗΠ στην Τήνο | tiniaki.gr

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, η Παρουσίαση του Βιβλίου «Η Οξωμεριά της Τήνου κατά τον ύστερο Μεσαίωνα» του Συγγραφέα - Ισ...

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, η Παρουσίαση του Βιβλίου «Η Οξωμεριά της Τήνου κατά τον ύστερο Μεσαίωνα» του Συγγραφέα - Ιστορικού π. Μάρκου Φώσκολου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο. Tην παρουσίαση έκαναν εξαίρετοι επιστήμονες κ.κ.: Ιωάννης Χατζάκης, Ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας του Ελληνικού Δικαίου της Ακαδημίας Αθηνών & Σύμβουλος
Καθηγητής στο Ανοικτό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ερευνητής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, οι οποίοι, γλαφυρά και σχετικά σύντομα έδωσαν στον ακροατή να λάβει γεύσεις του εύπεπτου πονήματος του έμπειρου στο είδος του π. Μάρκου Φώσκολου.


Προηγήθηκαν: εισήγηση από τον ιστοριοδίφη κ. Κώστα Δανούση, ο οποίος συντόνιζε τη παρουσίαση ως εκπρόσωπος της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις. Χαιρετισμοί: από τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Σέττα, εκ μέρους του Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, από τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου π. Νικόλαο, από τον Αντιδήμαρχο Τήνου κ. Στέφανο Λαγουρό, από τον Αντιπρόεδρο του ΙΤΗΠ. Κ. Ευάγγελο Γκίζη, και από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου. Τέλος το λόγο έλαβε ο ίδιος ο συγγραφέας π. Μάρκος, ο οποίος με την άνεση λόγου που τον διακρίνει ανέλυσε κομμάτια του βιβλίου του και έθεσε ερωτήματα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων αναγνωστών. Στη ληξη της παρουσίαση ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Τηνίων πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους επιστήμονες της παρουσίασης του βιβλίου και στον ίδιο το συγγραφέα. Στην έξοδο είχαν την ευκαιρία οι παραβρισκόμενοι φιλομαθείς Τήνιοι να προμηθευτούν το βιβλίο από την Αδελφότητα Τηνίων. Στην είσοδο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού λειτουργούσε ικανοποιητική έκθεση βιβλίων με Τηνιακά θέματα. Την παρουσίαση βιντεοσκόπησε η Τηλεόραση του Δήμου Τήνου και ιδιώτης.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση εδώ

Νίκος Φώσκολος 


Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.