Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Εγκεφαλικό» προκαλεί στους ιδιόκτητες ακινήτων το χαράτσι των 2,65 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την οικονομική «αφαίμαξη» των πολιτών με τη φορολογία στα ακίνητα που αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους. Όπως ...



Η κυβέρνηση συνεχίζει την οικονομική «αφαίμαξη» των πολιτών με τη φορολογία στα ακίνητα που αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους.
Όπως αναφέρει η Real News, το υπουργείο Οικονομικών στέλνει λογαριασμό 2,65 δισ. ευρώ με τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Ο φόρος αυτός θα καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις. Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, καθώς και οι "τακτοποιημένοι" αυθαίρετοι χώροι.
Ο φόρος θα αποσταλεί αυτοτελώς και δεν θα συνδέεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι φορολογούνται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία δεν διαθέτουν παροχή ρεύματος, είτε γιατί ακόμα δεν έχουν συνδεθεί, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους είχαν κόψει το ρεύμα, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους.
Παράγοντες της αγοράς, που μίλησαν στην εφημερίδα εκτιμούν ότι ο φόρος θα είναι υψηλός, καθώς διαμορφώνεται βάσει αντικειμενικών αξιών, που σήμερα δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές.
Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η επιβολή φόρου σε πλασματικές τιμές, αποτελεί το μεγαλύτερο φορολογικό τρικ των τελευταίων ετών, καθώς η ψαλίδα ανάμεσα στις εμπορικές και τις αντικειμενικές τιμές, φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 60%.
Ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με συνδυασμό συντελεστών και χαρακτηριστικών των ακινήτων. Στα κτίρια, ο βασικός φόρος έχει 12 κλιμάκια από 2 έως 13/τ.μ. και συντελεστές παλαιότητας, ορόφου και προσόψεων


Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/