Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Χταπόδι ψητό στον φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά :  1 χταπόδι (1,5 κιλού) 2 κ.σ ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 1 λουκάνικο (500 γρ. περίπου) κομμένο σε ...



Υλικά : 

1 χταπόδι (1,5 κιλού)

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1 λουκάνικο (500 γρ. περίπου) κομμένο σε χοντρές φέτες

6 σκελίδες σκόρδο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

2 κ.σ μέλι

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1/2 κ.γ μπαχάρι τριμμένο

1 κ.γ πάπρικα γλυκιά

πιπέρι


Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σκουπίζουμε καλά το χταπόδι με μια πετσέτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει πολύ, βάζουμε το χταπόδι. Το σοτάρουμε πολύ καλά για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά. Βάζουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Αμέσως βάζουμε στο τηγάνι το δεντρολίβανο, το μπαχάρι, την πάπρικα και το μέλι και αφού ανακατέψουμε καλά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ταψί και το σφραγίζουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 50 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί και κόβουμε το χταπόδι σε πλοκάμια. Μοιράζουμε τα πλοκάμια μαζί με το περιεχόμενο του ταψιού στα πιάτα και σερβίρουμε.

Tip : θα του ταίριαζε ένα ροζέ από αγιωργίτικο


Τίποτε δεν θα ήταν πιο κουραστικό από το να τρως και να πίνεις, αν ο Θεός δεν τα είχε κάνει και απόλαυση, εκτός από ανάγκη.