Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Φοροεπιδρομή!

Η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις έρχεται  από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με την επιβολή διπλού φόρου, καθώς θα πληρωθεί ο φόρος γ...

Η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις έρχεται  από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με την επιβολή διπλού φόρου, καθώς θα πληρωθεί ο φόρος για το 2014 και προκαταβολικά ο φόρος του 2015.
Οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες θα είναι οι συνήθεις ύποπτοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να ξεφύγουν. Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.
Κάθε μήνα η παρακράτηση του φόρου και όχι με το εκκαθαριστικό της εφορίας
Στον φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ). Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.
Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας
Την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη. Με την υποβολή της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τον πολίτη θα γίνονται και οι αντίστοιχες αναπροσαρμογές. Με τον τρόπο αυτό το εκκαθαριστικό θα είναι επί της ουσίας μηδενικό, αφού η δήλωση θα λειτουργεί ως μέσω παρακολούθησης του εισοδήματος.
Η μεγάλη κλοπή
Η φορολόγηση αυτή τη στιγμή αφορά στα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς. Έτσι και για τα εισοδήματα του 2014 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο το 2015. Με βάση το νέο σχέδιο από την αρχή του χρόνου θα αρχίσει να παρακρατείται ο φόρος του 2015 από μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα προκαταβάλουν τον φόρο του 2015 και ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο του 2014, για όσους μάλιστα προβλέπεται προκαταβολή και για το 2016 τότε μιλάμε για τριπλό φόρο!



Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/