Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τους παραθεριστές και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών μας

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ 84200 ΤΗΝΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   Προς τους παραθεριστές και τους καλο...





ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
84200 ΤΗΝΟΣ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Προς τους παραθεριστές και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες
των νησιών μας
 Αγαπητοί μας,
Μαζί σας, ευχαριστούμε τον Κύριο, που σας έδωσε τη δυνατότητα, κατά το φετινό καλοκαίρι, να παραθερίσετε στα νησιά μας, των Κυκλάδων και του Αιγαίου ή  και να περάσετε μερικές μέρες ξεκούρασης  σ’ αυτά.
       Γνωρίζουμε πως οι δύσκολες συνθήκες ζωής των μεγάλων πόλεων, σας δημιουργούν κόπωση παραπάνω από αυτή που σας προκαλεί η επαγγελματική σας  απασχόληση. Είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκουραστείτε, έστω και για λίγο, στα πανέμορφα Κυκλαδίτικα και Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας, για να επιστρέψετε και πάλι στον τόπο κατοικίας σας  ανανεωμένοι ψυχικά και σωματικά.
       Είμαστε βέβαιοι πως, η αγάπη σας για τα νησιά μας και η φιλοξενία των κατοίκων τους, θα σας εξασφαλίσουν μία άνετη και ευχάριστη διαμονή, και η επιλογή σας θα αποδειχθεί τουλάχιστο επιτυχής.
       Είμαστε όλοι, ως τοπική κοινωνία και ως Εκκλησία, στη διάθεσή σας για κάθε νόμιμη, λογική και δυνατή εξυπηρέτησή σας, μέσα στα πλαίσια του πνεύματος της αδελφικής εξυπηρέτησης. Θέλουμε όμως να σας παρακαλέσουμε, να συνεργαστείτε μαζί μας και να μας βοηθήσετε, ώστε  σε μία περίοδο, που   εσείς   ξεκουράζεστε, να  μην   κουραστούν παραπάνω, όσοι παραμένουν στον τόπο τους, για να σας εξυπηρετήσουν.
Δεχθείτε με πολλή αγάπη το «καλώς να ορίσετε  κοντά μας» και τις ευχές μας για ένα καλό και ευχάριστο καλοκαίρι.
Δεχθείτε επίσης, σας παρακαλούμε,  την παράκλησή μας να προσαρμοστείτε στον τρόπο ζωής της τοπικής μικρής κοινωνίας μας και της Εκκλησίας που προσπαθούν μαζί και συμπληρωματικά να διατηρήσουν  αναλλοίωτες τις ηθικές και  χριστιανικές αξίες,  πάνω στις οποίες στηρίζουν την ανθρώπινη ευτυχία.
Ως Καθολική Μητρόπολη παντός του Αιγαίου, θέλουμε να βοηθήσουμε  προς κάθε κατεύθυνση, ώστε ο τουρισμός να μη θεωρείται βιομηχανία αλλά χριστιανική  φιλοξενία με όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται  αυτή η αρετή.
Αυτήν την αρετή ζητούμε να την ασκούν όχι μόνο οι απλοί κάτοικοι των νησιών μας αλλά και οι  επιχειρηματίες που εξυπηρετούν άμεσα τους τουρίστες και παραθεριστές μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για τον εαυτό τους μια δίκαιη και τίμια αμοιβή των κόπων τους.
Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε επίσης πως, ενώ το σώμα ξεκουράζεται με την ανάπαυση, η ξεκούραση της ψυχής εξασφαλίζεται με την προσευχή και τη συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τη συμμετοχή σας στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ην οποία θα σας εξασφαλίζουμε με κάθε θυσία.
Χρήσιμες πληροφορίες και την Καθολική Μητρόπολη παντός Αγαίου θα βρείτε και στην ιστοσελίδα μας:www.kantam.gr  
Καλή   ξεκούραση στο σώμα και την ψυχή σας.

Τήνος 5/6/2014
+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου